Ергюнал Себахтин до 48 килограма, Радослав Росенов при 60-килограмовите и

...
Ергюнал Себахтин до 48 килограма, Радослав Росенов при 60-килограмовите и
Коментари Харесай

Ергюнал Себахтин, Радослав Росенов и Ясен Радев донесоха първите медали за България от купа Странджа

Ергюнал Себахтин до 48 кг, Радослав Росенов при 60-килограмовите и Ясен Радев на 54 се класираха за полуфиналите на 74-тото издание на боксовия шампионат купа " Странджа ".

С това те донесоха първите медали за България от най-старата боксова конкуренция в Европа.

При най-леките Себахтин се наложи с 5:0 (29:28, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27) съдийски гласа над италианеца Леонардо Еспозито. Европейският вицешампион сподели доста зряла и мъдра игра. В края на първия рунд с дясно кроше той мазета назъбника на Еспозито, а след още по-категорична игра във втория рунд си разреши да спести сили в края.

В идващия стадий Себахтин ще срещне узбека Шодийорджон Меликузиев.

Победа над представител на Италия записа и Ясен Радев, който в категорията до 54 кг завоюва с 3:2 (30:27, 27:30, 30:27, 28:29, 30:27) против Томазо Скиака.

Двубоят се оказа много сложен за българина, само че с доста самообладание и с поддръжката на публиката миналогодишният финалист в шампионата затвърди реномето си на един от най-перспективните млади боксьори у нас. 

На полуфиналите Радев ще се боксира с индиеца Сачин.

Напълно безпроблемна се оказа вечерта за Радослав Росенов. В категория до 60 кг носителят на купа " Странджа " за 2022 година победи с цялостно съдийско единогласие боксьора от Молдова Виктор Вакула.

Още в първия рунд 19-годишният Росенов изпрати в нокдаун противника си и с голямо успокоение и без съществени терзания затвори мача.

За място на финала българинът ще играе с Шункор Абдуросулов от Узбекистан. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР