Ергенът“ всъщност трябваше да е едно забавно предаване за любовта,

...
Ергенът“ всъщност трябваше да е едно забавно предаване за любовта,
Коментари Харесай

Body shaming и body positivity – какво всъщност защитава Пам от "Ергенът"

„ Ергенът “ в действителност трябваше да е едно занимателно предаване за любовта, в което много дами се борят за сърцето на един единствен мъж, раздаващ рози. В БГ разновидността си обаче шоуто освен стана нарицателно за силикон, кич, женска завист и кринч, само че стартира да демонстрира някои неща в обществото ни, които никак не са красиви. Най-ясно това се видя в новия сезон, където на фокус се оказаха едно сочно и обичащо тялото си момиче – Пам Велидис и няколко други дами, които намерено започнаха да й се подиграват с много озлобен хейт, че е цялостна, ужасна и така нататък Какво обаче в действителност пази Пам и за какво й се получава толкоз добре? 

Виж още: В дома на: Гери-Никол сподели първокласния си апартамент 

Пламена, както е същинското име на червенокосата хала желае да наложи у нас body positivity мисленето – т.е., че всеки би трябвало да се обича подобен какъвто е, да не го е позор да се демонстрира и най-много да има вяра, че заслужава да получи обич тъкмо както всички останали. Когато това проповядва някоя красива инфлуенсърка или топ модел е мъчно да й повярваме, тъй като е елементарно да се обичаш и приемаш, когато си слаб, хубав и с отлични ограничения. Когато това ни споделя някой като Пам обаче, който е бил обект на body shaming – непрекъснато унизен и обиждан поради тялото си, идеята в действителност придобива смисъл.  Тенденцията body positivity от дълго време е превзела целия свят.

Виж още: Хубавите мемоари остават: Мира от " Игри на волята " с блестящ фамилен празник, другари от шоуто - измежду гостите 

Навсякъде в „ белите “ страни виждаме plus size модели, модели с витилиго и какво ли още не, които не просто са харесвани, а напряко обожавани!!! Тези девойки изкарват милиони долари, показващи се тъкмо такива каквито са. За страдание у нас и в по-голяма част от Източна Европа още сме изостанали толкоз години обратно, че ах-каме и ох-каме пред силикон, мигли кръжащи като изтощени пеперуди в лятна нощ и екстеншъни, събиращи прахуляк върху нечия глава. Надяваме се скоро да ги стигнем американците, а на вас желаем да отворите съзнанията си за всички готини мацки, които наподобяват друго. Светът от дълго време го направи!

Виж още: Морска разходка: Момчи от " Един за различен " влюбен в новата си хубавица

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР