Ердоган за пореден път търгува със страданията на бежанците в

...
Ердоган за пореден път търгува със страданията на бежанците в
Коментари Харесай

Анализаторът Мехмед Юмер: Ердоган за пореден път търгува със страданията на бежанците

”Ердоган за следващ път търгува със страданията на бежанците в Турция ”. Това сподели пред БНР Мехмед Юмер - публицист и външнополитически анализатор. Той посочи, че мигрантите не са най-вече от Сирия, а множеството са от страни в Африка, от Афганистан и други страни в Близкия изток.
Според Юмер измежду мигрантите се е основала подправена визия, че Турция отваря границите си и те могат да изоставен страната, само че държанието на гръцките гранични управляващи са ги обезверили в вярата им да продължат към Европа.

" Президентът на Турция се пробва да затвърди ситуацията си в Идлиб, само че никой не дава отговор на въпроса какво търси Турция в Идлиб. Докато можеха да обяснят логичен интервенция " Маслинова клонка " през 2018-а година, тъй като тогава се обясняваше, че по този метод се препречва пътят на Сирийски Кюрдистан и по този метод да не се разсънят кюрдите и в Турция. Сега не би трябвало доста да се изненадваме на актуалната обстановка, защото тя беше начертано още на 17-и септември 2018-а година в Сочи от президентите на Турция и Русия ", изясни журналистът.

Юмер разяснява още, че в началото отречената от Москва среща сред Ердоган и Путин, планувана за 5-и март, през днешния ден е била доказана.

Той напомни, че след опита за прелом в Турция през 2016-а година е имало пречистване на натовските генерали от армията на страната и това е довело до надделяване на позициите на проевразийските военни:

" Това докара до по-тясното доближаване на Анкара с Москва. Турция стартира да гравитира в орбитата на Русия ".

Според Юмер Реджеп Тайип Ердоган не може да се съпоставя с Владимир Путин, тъй като " Турция е районен състезател, а Русия е велика мощ ". По думите му Турция в този момент е в най-слабия си исторически интервал и Вашингтон и Москва ще гледат да се зъзползват от нейните недостатъци.

Мехмед Юмер изрази мнение, че днешната среща на Бойко Борисов с Реджеп Ердоган ще бъде превърната във вътрешнополитически актив за премиера.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР