Ердоган вярва, че визитата му е укрепила "старото турско —

...
Ердоган вярва, че визитата му е укрепила "старото турско —
Коментари Харесай

Ердоган вярва, че визитата му е укрепила "старото турско — германско приятелство"

Ердоган има вяра, че визитата му е укрепила "старото турско — немско приятелство"
Президентът на Република Турция Реджеб Таип Ердоган съобщи, че визитата му в Германия е укрепило "старото турско — немско приятелство".

"Вярвам, че осъщественото държавно посещаване в Германия укрепи остарялото турско — немско другарство във всички сфери", написа в "Туитър" турският държавен глава.

Според него "болезненият период" в двустранните връзки е останал в предишното и в най-скоро време неработещите сега механизми за съдействие ще бъдат наново задействани.

Ердоган изрече вяра, че "германските ни другари ще продължат да имат вяра на Турция и на турската икономика", в която от 2003 година до момента са вложили директно повече от 9 милиарда американски $.

Турският президент акцентира и обстоятелството, че той и Меркел са разискали рецесията в Сирия и са достигнали до единодушие по въпроса за нуждата от преустановяване на военните дейности.

Ердоган отбелязва още, че страната му ще продължи с промените, нужни за участието в Европейския съюз и в най-скоро време всички критерии за анулация на визите ще бъдат покрити. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР