Ердоган вижда решението. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган вярва, че

...
Ердоган вижда решението. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган вярва, че
Коментари Харесай

Ердоган: Вярвам, че ще бъде намерено дипломатическо решение за излизане от кризата с войната в Украйна

Ердоган вижда решението. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган има вяра, че ще бъде открито дипломатическо решение за излизане от рецесията с войната в Украйна, която се отразява на целия свят, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, заяви Българска телеграфна агенция. 

Турският водач разиска през днешния ден в Анкара тематиката за войната сред Русия и Украйна и други районни развития с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Срещата сред двамата стартира в 15.45 ч. в турското президентство, заяви Дирекцията по връзките на Ердоган.

Гутериш е благодарил на президента на Турция за дипломатическите старания на неговата страна за преустановяване на спора.

Ердоган на собствен ред е показал, че Истанбулският развой остава най-надеждният излаз за излизане от войната и определяне на мир и е подчертал, че този развой би трябвало да бъде подсилен.

Той е декларирал, че има вяра, че ще бъде открито рационално и жизнеспособно дипломатическо решение за излизане от рецесията, която по думите му се отразява освен на воюващите страни, само че и на целия свят.

Турция ще продължи да сътрудничи тясно с Организация на обединените нации за преустановяване на преживяваната филантропична рецесия посредством старания за евакуацията на цивилни и доставянето на филантропична помощ, като в същото време работи за преустановяване на конфликтите, е споделил още президентът на Турция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР