Ердоган обяви това в изявление, огласено по случай Деня на

...
Ердоган обяви това в изявление, огласено по случай Деня на
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е сред водещите страни по свобода на печата

Ердоган разгласи това в изказване, огласено по случай Деня на работещите публицисти.

"Днес Турция е на едно от челните места измежду страните в света във връзка с независимост на печата, най-нови информационни технологии, обществени медии и интернет публицистика ", декларира президентът.

Денят на работещите публицисти се празнува в Турция от 1961 година, когато публицистите получиха някои правни гаранции от страната, отбелязва организацията.

В огласеното изказване на Ердоган се показва също, че обществеността има правото на "бързи, точни и безпристрастни вести ", а медийните организации би трябвало да могат да отразяват събитията "без да бъдат подложени на никакви ограничавания ".

В рамките на продължаващото в Турция изключително състояние, въведено след опита за прелом в страната през юли 2016 година, над 165 публицисти бяха изпратени в пандиза, а десетки медии - закрити, отбелязва ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Турция се намира на 155-о място от 180 страни в показателя за независимост на печата на Репортери без граници. Ердоган показва обаче в изказването си през днешния ден, че някои хора "експлоатират " свободата на изложение.

Те се пробват да "нарушат братството измежду нашия народ и целостта на нашата страна посредством дезинформация и манипулативни известия ", написа още в изказването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР