Ердоган изброи много балкански държави, не само Кърджали. Нашата душа

...
Ердоган изброи много балкански държави, не само Кърджали. Нашата душа
Коментари Харесай

Захариева за Ердоган: Нашата душа също може да бъде доста широка

Ердоган изброи доста балкански страни, освен Кърджали. Нашата душа също може да бъде много необятна. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия външният министър Екатерина Захариева.

Тя посочи, че на Балканите границите са се местели доста интензивно. Фактът е обаче, че границите са такива каквито се, отсече Захариева. Първият ни посланик не вижда изгода от сходна изразителност.

По мотив позицията на съветския патриарх Кирил, Захариева разяснява, че не е прелестно да се държи подобен звук в която и да е българска институция. По нейно мнение в реда на нещата е както сме признателни на Русия постоянно, по този начин и да бъдем признателни и на други страни, съдействали за Освобождението ни.

Особената активност на съветските реакции е обвързвана с изборите в Русия, допуска Захариева.

Припомняме, патриарх Кирил изрази рекламация към това, че България е освободена не от други страни, а единствено от Русия. Товз изявление бе последвано от голям брой реакции. Вицепремиерът Валери Симеонов назова патриарх Кирил контрабандист и се възмути по какъв начин е допустимо съветският патриарх да " да раздава правораздаване пред българския президент ". От своя страна водачът на " Атака " изиска от Валери Симеонов да се извини публично.

Българска социалистическа партия също счита, че съветският патриарх би трябвало да бъде предпазен от нападките след визитата му в България. От " Воля " настояха Народното събрание да се разграничи и от позицията на Валери Симеонов, и от тази на Волен Сидеров.

От ГЕРБ настояха за разсекретяване на диалога сред президента Румен Радев и съветския патриарх Кирил. Пресслужбата на президента отговори, че стенограма не е водена по време на срещата и диалозите не са били засекретявани.

Захариева е безапелационна, че целта за Западните Балкани не е единствено за 6 месеца, а е дълготраен. Захариева е уверена, че имаме какво да споделим с Гърция като една от най-старите членки на Европейски Съюз и Румъния и ние като едни от най-новите.

Първият ни посланик е удовлетворена, че Румъния ще поддържа българският приоритет за Западните Балкани. Този фокус ще бъде поддържан и по време на румънското европредседателство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР