Ердоган е сериозно болен. За това съобщиха редица издания в

...
Ердоган е сериозно болен. За това съобщиха редица издания в
Коментари Харесай

Ердоган е сериозно болен

Ердоган е съществено болен. За това оповестиха редица издания в Турция. Заболяването му е причина за програмата му напълно да бъде анулирана, добавя опозиционната преса.

Според вестник в. „ Биргюн “  е анулирано присъединяване на Ердоган в съвещанието на парламентарната група на неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването.

Изданието прибавя, че е анулирано и посещаване на президента в Испания.

„ Биргюн “ и медията Т-24 пишат, че програмата на Ердоган е анулирана, поради заболяване.

Внезапно заболяване

Само преди няколко дни Ердоган сподели, че Турция не чака нищо от Европейския съюз (ЕС) във връзка с опцията републиката да се причисли към съюза. Речта му бе пред Народното събрание

“Нямаме никакви упования от Европейския съюз, който ни кара да чакаме 60 години. Ако се откажат от некоректното си отношение към Турция, изключително във връзка с издаването на визи, тогава ще поправят грешките си. Ако не, тогава те ще изгубят правото да чакат каквото и да било от нас “, акцентира той.

Според Ердоган Турция може да трансформира критериите от Копенхаген в критериите на Анкара и да продължи по своя път.

На юлската среща на върха на НАТО във Вилнюс Турция разгласи готовността си да поддържа влизането на Швеция в алианса. И изиска в подмяна унищожаване на пречките в преговорния развой сред Анкара и Европейския съюз.

Преди това Ердоган приказва за Нагорни Карабах. Тогава той изрази вяра да се откри мир.

Турският президент повтори, че Азербайджан е бил заставен да организира антитерористична интервенция в Карабах.

„ За страдание не беше направено нищо, с цел да се отговори на законните опасения на Азербайджан в Карабах. Поради тази причина той беше заставен да стартира тази интервенция. С тази победа за Азербайджан се отвори опция за цялостна нормализиране в района. И аз съм уверен, че тази опция би трябвало да се проучва. Очакваме от Армения да отговори на протегнатата й ръка за мир и да предприеме почтени стъпки ”, сподели той след договарянията с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР