Ердоган е изпратил турска делегация в Москва, за да бъде

...
Ердоган е изпратил турска делегация в Москва, за да бъде
Коментари Харесай

Ердоган плаши Европа с повторение на мигрантската криза от 2015 г.

Ердоган е изпратил турска делегация в Москва, с цел да бъде разисквана обстановката с съветските управляващи

Турция не може да се оправи с новата бежанска вълна от Сирия, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган в понеделник. Той твърди, че последствията ще бъдат " почувствани от всички европейски страни ".

По думите му поради засилените бомбардировки от съветските и сирийските държавни сили повече от 80 хиляди души от провинция Идлиб са избягали в региони покрай турската граница.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Негативни резултати за Европейски Съюз

Ердоган предизвестява за повтаряне на мигрантската рецесия от 2015 година, когато над 1 млн. души влязоха в Европейски Съюз. " Негативните резултати на този напън върху нас ще бъдат почувствани от всички европейски страни, изключително от Гърция ", споделя той, представен от Военновъздушни сили.

Турция към този момент подслонява към 3.7 млн. сирийски бежанци. Сега десетки хиляди души се придвижват към турската граница на фона на засилени бомбардировки над Идлиб – последния огромен регион в Сирия, държан от бунтовници и джихадисти, биещи се против президента Башар ал Асад. Там живеят до 3 млн. души. В понеделник Ердоган е изпратил турска делегация в Москва, с цел да бъде разисквана обстановката с съветските управляващи.

Планът за " зона за сигурност "

Турция желае сирийските бежанци да бъдат разселени в " зона за сигурност " в Североизточна Сирия, от която бяха изтласкани кюрдските сили през октомври. Ердоган упорства за интернационална поддръжка за този проект, като заплашва, че в противоположен случай ще бъде заставен да " отвори вратите " за сирийците към Европа.

Турската атака в Северна Сирия обаче провокира необятна рецензия, а проектът за " зона за сигурност " не получи поддръжката на съдружниците на Анкара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР