Ерата на съобщения от сорта на този номер е недостъпен

...
Ерата на съобщения от сорта на този номер е недостъпен
Коментари Харесай

Китай засилва глобалната широколентова връзка с нова сателитна мрежа

Ерата на известия от сорта на „ този номер е недосегаем " ще завърши с откриването на съзвездие от стотици информационни спътници, оповестява Китайската централна телевизия.

Китай възнамерява да изстреля в ниска орбита повече от 300 спътника, които ще дават световни информационни услуги, като първият от тях ще излезе в орбита тази година. Цялото „ съзвездие " се чака да бъде приключено през 2023 година Наречено „ Hongyan " (дива гъска) „ съзвездието " е проектирано за да отговори на търсенето на интернет услуги, в това число по-бърз и по-стабилен световен широколентов достъп.

Началникът на Китайската академия за галактически технологии Джан Хунтай сподели, че Hongyan е формиран от 54 съществени спътника, а крайната мрежа ще съдържа повече от 300. Първият тестови спътник ще бъде ситуиран в орбита през 2018 г, добави той. Това сателитно съзвездие се чака да има необятно комерсиално приложение, в това число интернет услуги, усъвършенствани навигационни системи и наблюдаване на атмосферата и океаните.

След като бъде приключено, комуниканционната му мрежа ще заеме мястото на базовата мрежа и разреши на мобилни телефони да бъдат свързвани на всяко кътче от планетата, в отдалечена пустиня или пък в морето, съгласно Китайската корпорация за галактически науки и технологии (CASC).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР