Ерата на руските горива в Европа върви към своя край,

...
Ерата на руските горива в Европа върви към своя край,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Полша и България вече получават газ от своите съседи от ЕС

Ерата на съветските горива в Европа върви към своя край, добави тя
„ Спирането на газа за страни – членки на Европейски Съюз е следващата провокация на Кремъл. За нас не е изненада, че Русия употребява горивата, с цел да ни изнудва. Европейска комисия се приготвя с страните членки и интернационалните сътрудници – отговорът ни ще бъде неотложен, обединен и координиран”. Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен във връзка със известието на „ Газпром “ за спирането на доставките на газ за някои страни от Европейски Съюз.

Тя посочи, че през днешния ден са говорили с България и Полша за създалата се обстановка като и двете сега получват газ от съседите си.

„ Това демонстрира солидарността, само че и резултатът от основаната инфраструктурата на общността”, счита ръководителят. Тя добави, че страните ще си оказват помощ и че ще се обезпечи алтернативо до края на годината

„ Освен това Европейска комисия има подписана договорка и със Съединени американски щати за доставки на газ за тази и идната година. Работим и със страните за работа с други доставки”, сподели тя.

До средата на май ще представим ускорената договорка за зеления преход. „ Всяко евро, което влагаме е задатък в нашата енергийна независмост”, добави фон дер Лайен.

„ Днес Кремъл се провали в следващия си опит да раздели страните-членки. Ерата на съветските горива в Европа върви към своя край”.

Очаква се да бъде направен и съгласуван отговор на Европейски Съюз против решенията на Русия.

Урсула Фон дер Лайен беше безапелационна, че в 97% от договорите е упоменато, че валутата за заплащане на съветски газ е евро или долари.

„ Плащането с рубли е нарушаване на съществуващите контракти, в случай че в тях не е упоменато друго. Това е нарушаване на санкциите”, посочи тя.

По думите ѝ с дейностите си Москва се самонаранява:

„ Шестият пакет от наказания на Европейски Съюз ще пристигна в точния момент, работим по него. Този ход на Русия в действителност съставлява ход, с който те се самонараняват. Спирането на доставките рикошира върху приходите в стопанската система на Русия. От месеци работим за понижаване на енергийната взаимозависимост от Русия. Ще станем самостоятелни от съветските изкопаеми горива изрично и вечно ", съобщи тя.

It comes as no surprise that the Kremlin uses fossil fuels to blackmail us.

This is something the has been preparing for, with Member States and international partners.

Our response will be immediate, united and coordinated.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР