Ерата на петрола промени САЩ, а от там и целия

...
Ерата на петрола промени САЩ, а от там и целия
Коментари Харесай

На 2 февруари приключва ерата на петрола в Калифорния

Ерата на петрола промени Съединени американски щати, а от там и целия свят.

Но краят й е близо.

Щатът има 6 пъти повече работни места, свързани със зелена сила, в сравнение с с петрола

Идва краят на една епоха за огромните производители на нефт (Big Oil) в Калифорния, защото най-гъсто обитаемият щат на Съединени американски щати се развежда с изкопаемите горива в битката си против изменението на климата, написа „ Ройтерс “, цитира Българска телеграфна агенция и economy.bg.

Добивът на нефт в Калифорния преди век класира щата като четвъртият по величина производител на недопечен нефт в Съединени американски щати и сътвори стотици нефтени сондажи, в това число някои от най-големите, които към момента съществуват.

Петролът докара до автомобилната просвета на емблематични автомагистрали, авто кина, банки и заведения за хранене, която продължава и през днешния ден, отбелязва изданието.

Въпреки това в петък (2 февруари) бракът ще завърши публично.

Двата най-големи производители на нефт в Съединени американски щати, Exxon Mobil и Chevron, публично ще оповестят общо отписване на активи в Калифорния на стойност $5 милиарда, когато оповестяват резултатите си за четвъртото тримесечие.

„ Те несъмнено се развеждат “, споделя Джейми Корт, президент на застъпническата група Consumer Watchdog, която твърди, че фирмите от дълго време са спрели да влагат в произвеждане в Калифорния и в този момент желаят да се освободят от старите си кладенци там. „ Били са разграничени повече от десетилетие, в този момент просто подписват документите “, сподели той.

Миналата година Exxon Mobil напусна производството на сушата в щата, поставяйки завършек на 25-годишно партньорство с Shell PLC, когато двете компании продадоха своите взаимни активи.

Регулаторната среда на щата попречва напъните за рестартиране на офшорното произвеждане, сподели Exxon този месец, което докара до излизане на компанията от този пазар. Отписването на активите на първия производител на нефт в Съединени американски щати ще коства към $2,5 милиарда и публично ще постави завършек на пет десетилетия произвеждане на нефт край крайбрежията на Южна Калифорния.

Chevron също ще заплати такси за към $2,5 милиарда, свързани с нейните активи в Калифорния. Тя остава, само че горчиво оспорва държавните разпореждания по отношение на интервенциите по произвеждане и пречистване на нефт в щата, където е основана преди 145 години като Pacific Coast Oil Co.

Енергийните политики на Калифорния „ я вършат мъчно място за вложение “, даже за възобновими горива, сподели изпълнителен шеф на Chevron този месец. Компанията добива нефт от залежи, създадени преди 100 години, само че е понижила разноските в щата със „ стотици милиони долари от 2022 година “, сподели изпълнителният шеф.

Производството на нефт в щата е в непрекъснат спад от съвсем четири десетилетия. Добивът на недопечен нефт, в това число в неговите исторически залежи в окръг Керн в Южна Калифорния, понижава с една трета от пика си от 1,1 милиона барела дневно през 1985 година
В щата липсват нови планове за създаване на петрол, а наследените залежи, които създават тежък петрол, не са подобаващи за наложените от страната отговорности за първокачествен бензин.

Към септември повече от 50% от разрешителните за нефтени сондажи, издадени на компании, са останали неизползвани, съгласно Калифорнийския департамент за запазване на природата. Безработицата в окръг Керн, където се създава нефт, е 7,8% спрямо общата междинна стойност от 4,9% за щата.

А през днешния ден Калифорния има шест пъти повече работните места, свързани с чиста сила, по отношение на тези, свързани с петрола.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР