Ерата на олигарсите приключи. Какво идва? Войната в Украйна трансформира

...
Ерата на олигарсите приключи. Какво идва? Войната в Украйна трансформира
Коментари Харесай

Ерата на олигарсите приключи. Какво идва?

Ерата на олигарсите завърши. Какво идва? Войната в Украйна трансформира всички аспекти на съветското общество, написа Блумбърг.
Ерата на „ дивидентните аристократи “
– олигарси, които през последните години живееха богато за сметка на големите облаги на своите компании, си отиде вечно “, написа организацията, базирайки се на диалози с топ мениджъри на съветски компании и притежатели на бизнес.

Според източници на организацията съветският президент Владимир Путин е срещу национализацията и я счита за неправилна тактика. Но дните, в които олигарсите можеха да се радват на
изгодите от високите цени на суровините, завършиха.
Военновременното време изисква жертви от всички, споделят източниците на организацията.

Според Bloomberg съветски предприемачи от ден на ден се притесняват, че активите – изключително на тези, които са напуснали страната – могат да отидат при по-лоялни съперници.
Предложението за конфискация на имущество от
олигарси, които са се преместили в чужбина и „ обществено изливат нечистотия върху Русия “, беше направено от ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин. Подобна концепция изрази по-рано и сенатор Сергей Цеков,
макар че ръководителят на Комисията
по конституционно законодателство Андрей Клишас назова предлагането възмутително и уточни, че то опонира на Конституцията.

Bloomberg напомни, че през лятото
Русия одобри закон, който разрешава
на държавното управление да ползва специфични ограничения в стопанската система при осъществяване на съветски военни интервенции в чужбина. Представителите на бизнес елита се притесняват, че „ няма да имат друга опция, с изключение на да удовлетворят всевъзможни претенции “ на Кремъл.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР