Ерата на 4-ядрените процесори за игри приключи – минимумът вече

...
Ерата на 4-ядрените процесори за игри приключи – минимумът вече
Коментари Харесай

Най-добрите 6-ядрени процесори за игри


Ерата на 4-ядрените процесори за игри завърши – минимумът към този момент са 6 ядра
(снимка: CC0 Public Domain)

Компютърните и гри увличат от ден на ден хора и в същото време стават все по-взискателни към хардуера. За геймърите, които желаят висококачествена графика и гладка продуктивност, изборът на верния процесор е от значително значение.

В тази публикация ще разгледаме няколко шест-ядрени процесора от главните съперници на пазара – Intel и AMD, които ще се оправят най-добре с геймърските натоварвания.

1. Intel Core i5-11600K

Това е шестядрен процесор на тактова периодичност 3,9 GHz, който може да бъде интензивен до 4,9 GHz с режима Turbo Boost. Има отключен множител, което улеснява овърклока. Поддържа технологиите Intel Quick Sync Video, Intel Optane Memory и Intel Thermal Velocity Boost.

Характеристики:

2. AMD Ryzen 5 5600X

Процесор с шест ядра и тактова периодичност от 3,7 GHz, която се покачва до 4,6 GHz с Turbo Boost. Осигурен е отключен множител. Процесорът поддържа технологиите Precision Boost 2, Precision Boost Overdrive и AMD StoreMI.

Характеристики:

3. AMD Ryzen 5 3600

Един от най-достъпните процесори с шест ядра. Ако изберете вярната дънна платка, можете да инсталирате всяка игра. Но би трябвало да обърнете внимание на обстоятелството, че е мъчно да се овърклокне, макар че вероятността за ъпгрейд е добра. Честотата в Turbo режим доближава 4400 MHz.

Характеристики:

4. AMD Ryzen 5 5600G

Шестядрен процесор на 3,9 GHz и капацитет за повишение до 4,4 GHz с Turbo Boost. Това е хибрид с интегрирана графика AMD Radeon, което ще ви спести закупуването на обособена графична карта. Първоначалната геймърска система може да бъде допълнена и трансформирана на по-високо равнище.

Характеристики:

5. Intel Core i5-10400F

Този шестядрен процесор има задоволително продуктивност за междинен компютър за игри. FPS ще бъде висок даже при игри с интензивно натоварване на процесора, а овърклокът може да доближи до 4,3 GHz. Въпреки обстоятелството, че процесорът няма интегрирана графика или по-скоро това ядро ​​е блокирано, моделът е позициониран добре на пазара и пести пари на купувачите. В съпоставяне с предходната платформа, има поддръжка на технологията Hyper-Threading. Друга отличителна линия е ефикасният вътрешен термичен интерфейс.

Характеристики:

6. Intel Core i5-12400F

Този шестядрен процесор е обичан от мнозина, поради наличната си цена и високата продуктивност. Но макар, че е енергийно-ефективен, закупуването на дънна платка може да бъде мъчно. Чипсетът B660 от Intel е безценен, само че е допустимо да се сдобиете и с по-евтин модел, даже и без нагревател. Благодарение на дребния TDP, процесорът не прегрява и при най-взискателните игри.

Характеристики:

7. Intel Core i5-12400

Въпреки че разликата сред процесора i5-12400 и i5-12400F не е толкоз огромна, интегрираната графика е значим фактор. И двата процесора имат идентичен брой ядра и влакна, тактова периодичност до 4,5 GHz с Turbo Boost 3.0 и 12 MB L3 кеш. Те имат идентичен TDP от 65W и поддръжка на DDR4 и PCIe 5.0 технологии. Наличието на интегрирана графика в Intel Core i5-12400 значи, че когато употребявате процесора, не е належащо да купувате обособена дискретна графична карта, само че такава е за предпочитане при по-взискателни задания като игри или графичен дизайн.

Характеристики:

Можем умерено да кажем, че ерата на 4-ядрените процесори за игри завърши през 2023 година – минимумът към този момент са 6 ядра. Това е цената на софтуерния напредък. Без значение кой процесор изберете, значимо е да се уверите, че дава отговор на главните условия за обичаните ви игри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР