Erase The Poems (бел.ред. - Изтрийте поемите) може да звучи

...
Erase The Poems (бел.ред. - Изтрийте поемите) може да звучи
Коментари Харесай

Рокендролът като поезия: Росен Карамфилов и бандата Erase The Poems

Erase The Poems (бел.ред. - Изтрийте поемите) може да звучи като всичко друго, само че не и тайфа, учредена от стихотворец и публицист, какъвто е Росен Карамфилов , добре прочут на читателите на Edna и с.

Освен че написа и рисува, артистичната му натура го тласка също към музиката, като през 2019 година дава начало на рок група с кавър на “Crawling” от Linkin Park. Година по-късно чухме и първата авторска ария на Erase The Poems – “Demons” , а в нов състав момчетата от бандата посрещнаха септември 2021 година със идващ сингъл.

Енергичното им ново парче “The Voice of Desire” е и мотивът да зададем няколко въпроса на Росен (вокали), Виктор (китара), Георги (бас) и Борислав (барабани) .



Как се случи по този начин, че създадохте Erase The Poems?

Р осен : Всъщност аз съм основател и главен мотор на групата. Първоначално смятах да е напълно мой план, с всевъзможни посетител музиканти. Така и беше на процедура – приливи и отливи на разнообразни хора, до момента в който през май тази година не се събрахме в този състав. Силно се надявам да остане непрекъснат.

Георги: Присъединих се към Erase The Poems напълно инцидентно. Росен търсеше бас китарист за фотосите на първия сингъл “Demons”. Реших да се включа единствено за фотосите, само че чух по какъв начин Боби свири на терен и вътрешният ми глас ме убеди да продължа с тях.

Извън обичайна информация за това кой е вашият инструмент в групата, какво бихте желали да знаят читателите за всеки от вас ?

Росен : Най-вече, че съм още по-непоколебим, в сравнение с хората имат визия. Мисля, че с вокалното си осъществяване тук го показвам образно.

Борислав : Има три неща, без които не мога – фамилията, приятелите и музиката. Ако ги няма тези неща, по-добре и мен да ме няма.

Виктор: Освен музикант съм инженер, фотограф, буен обожател на Формула 1, обичам да спортувам и се старая да пребивавам интензивно. Вярвам в положителното у хората, диря го и щом го намеря, се пробвам да резонирам с него. За мен няма невъзможни неща, а по - скоро непознати способи и неверно заучени привички.

Георги: Обичам да опитвам със звука и да карам даден инструмент да звучи по метод, по който никой не подозира, че е допустимо. Вманиачен съм на тематика синтезатори.



Новото ви парче “The Voice of Desire” звучи много по-жизнено от предходното “Demons” . Какво ви накара да промените силата и какъв заряд да чакаме повече от вас отсега нататък ?

Росен: Имахме потребност от тази промяна на силата, от тази нова посока в звука ни. Смятаме да я запазим и развиваме отсега нататък.

Виктор: Всяко парче има лична сила и може би нашата работа като създатели е да прекосяваме от едно енергийно равнище на друго правейки това, което обичаме.

Както отбелязахме и в , където включихме “The Voice O f Desire” при излизането ѝ, основният воин от текста на песента е любовта. Колко постоянно се вслушвате в нейния глас и задоволителна ли е тя, с цел да продължим напред в света, какъвто е той дне с?

Росен : Непрекъснато. Според мен любовта е единственият вероятен излаз. От всичко. Дори и от днешната реалност.

Борислав : Любовта е прелестно събитие, кара те да летиш и да правиш невъзможни неща. Но от време на време би трябвало да сме крепко стъпили на краката си и да мислим трезво. Така че не всеки път любовта е определящ фактор.

Виктор: Трябва да се вслушваме по-често в нея, тъй като в съвремието това не е толкоз чест феномен. А несъмнено любовта движи света.

Георги : Никога, аз обичам да взимам рационални решения:)

 Erase The Poems Erase The Poems

“The Voice Of Desire” работи освежаващо и със самото си звучене. Ако се спрем на основната дума от заглавието, кое беше вашето движещо предпочитание при основаването на парчето ?

Росен : Да има мощност, двигателна сила и стойност. И в музиката, и в текста. Това е главната ни цел и за в бъдеще.

Борислав : Тук мисля, че Роската беше изцяло обстоен. Абсолютно мисля по същия метод.

Виктор: Желанието за сполучлив аудио-визуален артикул.

Георги : Едно, две, три, четири….не изпускай ритъма. Шегувам се. Това, което ме движеше, е желанието инструмента ми да звучи,,мръсно “ и да тече адреналин от него.
 Прегърни хубостта на живота с новия Miss Dior Eau de Parfum Edna предлага Прегърни хубостта на живота с новия Miss Dior Eau de Parfum
В клиповете ви виждаме присъединяване на млади български артисти като Димитър Николов и Ивета Маринова в “The Voice Of Desire” , а преди този момент в “Demons” Димитър Пишев и Дорина Пунчева. Как се спряхте на тях и умишлено ли давате късмет на ново потомство гении ?

Росен : В младите артисти е истината. Те са бъдещето. Съвсем естествено е да ги поддържаме и те да поддържат нас. В последна сметка сътворяваме дружно хубостта.

Борислав : Единствената заслуга и в двата клипа по отношение на актьорите е на Росен. След първия клип бях удивен от младите гении. От там нататък считам, че те са бъдещето.

Виктор: Младите артисти са част от бъдещето на родната ни просвета и аз персонално считам, че сходна изява за тях би била страхотна опция за разширение на опциите им.

Георги: Ново потомство музиканти - несъмнено, че клиповете ще би трябвало да са с ново потомство артисти.

 Erase The Poems Erase The Poems

Планирате ли още нова музика или да се заредим с повече самообладание, поради обстоятелството, че първите ви две части излязоха с година разстояние между тях ?

Росен : Със сигурност няма да се бавим колкото предния път. Имаме съвсем готово парче и още едно, което е в развой. Смятаме да не стопираме и лека бавно да вадим на ярко новия материал. В последна сметка, няма за по кое време да го отлагаме.

Георги: Предстоят изненади!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР