Ер Франс смята да осигури 75 процента от полетите си

...
Ер Франс смята да осигури 75 процента от полетите си
Коментари Харесай

Всеки четвърти полет на „Ер Франс“ за утре се отменя заради стачка

" Ер Франс " счита да обезпечи 75 % от полетите си на следващия ден, поради продължаващата стачка на личния състав, заяви управлението на самолетната компания в изказване, представено от Франс прес.
 
Обявеният % е подобен с този от първите четири дни стачка, които се организираха сред 22 февруари и 3 април. В събота, пети ден на стачните дейности, се извършиха 70 % от полетите.

 
Единайсет синдиката упорстват за 6процентно нарастване на заплащанията. Те приканват за нови протестни дейности в сряда, а по-късно на 17 и 18 април и на 23 и 24 април.
 
По оценки на управлението стачкуват 35,3 % от водачите, 20,2 % от стюардите и стюардесите и 13 % от наземния личен състав.

 
Днес още веднъж стачкуват и френските железници и 80 % от високоскоростните влакове останаха по депата, съобщи Асошиейтед прес. Засегнати са към една четвърт от интернационалните линии.
 
Синдикатите са ядосани на президента Еманюел Макрон, който възнамерява да анулира специфичния статут на машинистите, гарантиращ облаги като пожизнена работа. Правителството желае да направи железопътния бранш по-конкурентоспособен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР