Ер Франс ще увеличи с 5 процента заплатите на всичките

...
Ер Франс ще увеличи с 5 процента заплатите на всичките
Коментари Харесай

Ер Франс увеличава заплатите и плаща премии от 1000 евро

" Ер Франс " ще усили с 5 % заплатите на всичките си 38 000 чиновници и ще им заплати награда от 1000 евро в отговор на инфлацията, заяви самолетната компания, представена от Франс прес.

Повсеместното нарастване на заплатите е в съгласие със синдикатите и ще бъде въведено последователно през идващите месеци, изпреварвайки постоянните годишни наложителни договаряния за 2023 година, се споделя в известието.

Идния месец всички чиновници на цялостно работно време - летателен и наземен личен състав, както и водачите (общо 38 000 души) - ще получат изключителна награда от 1000 евро " за покупателна дарба ". Допълнителни договаряния се водят във филиалите на самолетната компания.

" Ер Франс " изяснява, че първите нараствания ще бъдат получени през ноември 2022 година на стойност минимум 130 евро брутно на месец.

Вчера държавното управление преразгледа към покачване прогнозата си за инфлацията от 5 до 5,3 на 100 за тази година. Министърът на стопанската система Брюно Льо Мер уточни, че чака високите цени да останат най-малко до февруари 2023 година

Решението за повишение на заплатите на " Ер Франс " е взето в миг, когато самата самолетна компания изпитва финансови усложнения и понася последствията от инфлацията поради нарасналите разноски, най-много за гориво, се споделя в известието.

Тежко наранена от рецесията с Covid-19, както и целия авиационен бранш, групата излезе на облага през второто тримесечие за първи път от началото на пандемията. Това стана допустимо с помощта на проект за навсякъде понижаване на разноските, в това число съкращаването на 8500 работни места в " Ер Франс " (17 % от персонала), от които 700 тази година, както и още 5500 в нидерландския й сътрудник Ка Ел Ем (KLM), предава БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР