Ер Франс няма да може да изпълни около 25% от

...
Ер Франс няма да може да изпълни около 25% от
Коментари Харесай

Стачка отменя всеки четвърти полет на Ер Франс утре

" Ер Франс " няма да може да извърши към 25% от плануваните за утре полети заради продължаващата стачка на личния състав, заяви управлението на самолетната компания в изказване, представено от Франс прес.

Обявеният % е подобен с този от първите четири дни стачка, които се организираха сред 22 февруари и 3 април. В събота, когато беше петия ден на стачните дейности, бяха изпълнени 70 % от полетите. Единайсет синдиката упорстват за 6-процентно нарастване на заплащанията. Те приканват за нови протестни дейности в сряда, а по-късно на 17 и 18 април, както и на 23 и 24 април. По оценки на управлението стачкуват 35,3 % от водачите, 20,2 % от стюардите и стюардесите и 13 % от наземния личен състав.

Днес още веднъж стачкуват и френските железници. 80 % от високоскоростните влакове останаха по депата, съобщи Асошиейтед прес. Засегнати са към една четвърт от интернационалните линии. Синдикатите са гневни на президента Еманюел Макрон, който възнамерява да анулира специфичния статут на машинистите, гарантиращ облаги като пожизнена работа. Правителството желае да направи железопътния бранш по-конкурентоспособен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР