Ер Франс – Ка Ел Ем (Air France KLM) обяви

...
Ер Франс – Ка Ел Ем (Air France KLM) обяви
Коментари Харесай

Ер Франс емитира облигации за 300 милиона евро, които могат да бъдат конвертирани в акции

" Ер Франс – Ка Ел Ем " (Air France KLM) разгласи през днешния ден, че е предложила субординирани облигации, конвертируеми в нови акции за 300 милиона евро (312 милиона долара) за подсилване на капитала и връщане на държавната помощ, оповестява Българска телеграфна агенция.

Този ход докара до внезапен спад на акциите, които се сринаха с 13 на 100 в ранната търговия.

" Ер Франс " разгласи през февруари, че преглежда варианти за набиране на капитал до 4 милиарда евро, в това число за издаване на права и дългови принадлежности. Обявената през днешния ден интервенция е част от този проект.

" Тази трансакция е последваща стъпка в самодейностите на групата за ускорение на изплащането на държавния дълг, продължава да поддържа укрепването на личния капитал и спомага за усъвършенстването на финансовите разноски ", се показва в официално съобщение на самолетната компания. 

Облигациите, които също могат да бъдат обменени със съществуващи акции в " Ер Франс ", ще бъдат препоръчани посредством частно предложение към стеснен кръг от вложители, осведоми авиопревозвачът. 

" Ер Франс Ка Ел Ем " е получила 10,4 милиона евро поддръжка в разгара на пандемията от ковид, в това число посредством директни френски и нидерландски държавни заеми. 

Авиопревозвачът заяви, че компанията за морски товарен превоз Си Ем Ей Си Джи Ем (CMA CGM) и сегашен вложител в " Ер Франс ", която има 9-процентен дял, е изразила желанието си да взе участие съразмерно по отношение на дяловото си присъединяване в слагането на квалифицирани вложители.

Нито държавните управления на Франция, нито Нидерландия ще вземат участие в издаването на облигации, съгласно нидерландския министър на финансите Сигрид Кааг.

В писмо до Народното събрание Кааг съобщи, че делът от 9,34 % на Нидерландия в авиопревозвача ще бъде понижен до 8,66 на 100, в случай че новите облигации бъдат конвертирани в акции.

" Когато по-голямата част от преструктурирането през 2022 и 2023 година остане зад тила на авиопревозвача, той може да обмисли допустимо издаване на хибридни облигации на стойност до 1,2 милиарда евро  в взаимозависимост от пазарните условия ". Това съобщи Стивън Фурлонг, старши финансов анализатор в " Дейви кепитъл маркетс " (Davy Capital Markets).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР