Епицентърът е в ХатайЗеметресение с магнитуд 6,4 по Рихтер удари

...
Епицентърът е в ХатайЗеметресение с магнитуд 6,4 по Рихтер удари
Коментари Харесай

Земетресение от 6,4 по Рихтер на границата между Турция и Сирия


Епицентърът е в Хатай

Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер удари граничния район сред Турция и Сирия в понеделник, оповестиха от Европейския сеизмологичен средиземноморски център (и Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (AFAD) на Турция.

Трусът е регистриран през днешния ден в 20.04 часа локално време (19.04 часа българско време) с епицентър в Дефне, окръг Хатай, Южна Турция – един от най-тежко засегнатите региони при предходните земетресения.

Според АФАД трусът е бил на дълбочина 16,7 километра. Усетен е в доста прилежащи окръзи, както и в Кипър, Сирия и Ливан. Има данни за опустошения, показва канал Хабертюрк, представен от ТАСС. Не се оповестява за жертви или потърпевши. Земетресението е провокирало суматоха по улиците, отбелязва Анадолската организация.

Свидетели описват, че чуват рухването на здания.

AFAD оповестява и за второстепенен трус с магнитуд 5,8 по Рихтер, който се е случил в 20:07 ч. локално време с епицентър в Самандаг, окръг Хатай, а дълбочината му е била 7 километра.

Ройтерс заяви за земетресение с магнитуд 6,3 в региона на Антакия, Южна Турция, базирайки се на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР