Епидемията от коронавируса във Великобритания може да продължи до пролетта

...
Епидемията от коронавируса във Великобритания може да продължи до пролетта
Коментари Харесай

80% от населението на Острова ще се зарази с COVID-19

Епидемията от ковид във Англия може да продължи до пролетта на идната година, като може да се наложи да бъдат приети в болница близо 8 милиона жители на Обединеното кралство , заяви английският " Гардиън ", представени от Българска телеграфна агенция. Вестник се базира на материали, с които разполага, от конфиденциален брифинг на държавната изпълнителна организация Пъблик хелт Ингланд, проведен за управлението на Националната система за опазване на здравето (NHS).

В документа се показва, че се чака до 8 0 % от популацията да бъде инфектирано с COVID-19 в идващите 12 месеца , като за 15 на 100 от инфектираните, или 7,9 млн. души, може да се наложи хоспитализация.

" Гардиън " отбелязва, че на този брифинг е било изложено настоящето виждане на държавното управление за това до каква степен сериозна може да се окаже инфекцията както за публичното здраве , по този начин и за кадровия капацитет на сериозно значимите системи, като NHS, полицията, противопожарната работа и превоза.

Докладът е бил направен през последните дни и преглежда подготвеността на службите за незабавна помощ и реакция . Одобрен е персонално от шефа на държавната здравна работа доктор Сюзън Хопкинс, която управлява оперативния щаб за битка с епидемията в страната.

" Гардиън " оповестява и за гневната реакция на редица немски министри след медийните известия, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предложил на немска здравна компания " огромни суми " за изключителните права над ваксина за COVID-19 . " Германия не е за обмен ", сподели по този мотив икономическият министър Петер Алтмайер за телевизия А Ер Де, реагирайки на новината, появила се във вестник " Велт ам зонтаг " и озаглавена " Тръмп против Берлин ". Според вестника Тръмп е предложил 1 милиарда $ на основаната в Тюбинген биофармацевтична компания CureVac, с цел да подсигурява, че имунизацията ще бъде " единствено за Съединените щати ". Съобщава се също, че немското държавно управление е предложило свои лични " финансови поощрения " за това имунизацията да остане в страната.

Тази обява провокира стихия от отвращение в Берлин. " Сега е значимо интернационалното съдействие, а не личният народен интерес ", съобщи по този мотив Ервин Рюдел - закостенял народен представител от здравната комисия в Бундестага. А водачът на центристката Свободна демократическа партия Кристиан Линднер упрекна Тръмп в избирателен пиар. Германският здравен министър Йенс Шпан сподели, ч е въобще не се разисква въпросът за изкупуването на CureVac от Тръмп . Тази компания ще създаде ваксина " за целия свят, а не за обособени страни ", акцентира той, представен от " Гардиън ".

" Индипендънт " оповестява, че от английските лечебни заведения са почнали да изчезват диспенсърите с дезинфектиращ гел заради неналичието им в комерсиалната мрежа. Това е предиздвикало личния състав там да слага дребни бутилчици с гела напряко до леглата на пациентите или да ги заключва в шкафчета. А здравните служащи намерено приканиха да не се краде от лечебните заведения. Шефът на раковото поделение на фамозната болница " Св. Вартоломей " в Лондон написа в Туитър: " Не мога да допускам, че би трябвало да се обръщам с сходна молба, само че апелирам ви, не вземайте диспенсърите с дезинфектант от нашите отделения, когато посещавате болничното заведение ".

Италианският вестник " Кориере каузи сера " оповестява за гибелта на фамозния италиански проектант Виторио Греготи от COVID-19 на 92-годишна възраст. Т ой е проектирал стадиона за лятната олимпиада в Барселона през 1992 година, стадиона " Мараси " в Генуа, на който се играха мачове от международното състезание в Италия през 1990 година, театрални здания в Италия и Франция, жилищен комплекс в Шанхай и културния център Белем в Португалия.

Греготи е умрял от пневмония, породена от ковид, в болница в Милано. Според " Кориере каузи сера " в същата болница е настанена и брачната половинка му Мариана Маца, само че се се дава информация за положението ѝ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР