Епидемията от коронавируса ще предизвика масивни икономически загуби за германската

...
Епидемията от коронавируса ще предизвика масивни икономически загуби за германската
Коментари Харесай

Германия е на прага на рецесия

Епидемията от ковид ще провокира " солидни стопански загуби " за немската стопанска система и ще провокира " съвсем неизбежна криза ", написа европейската редакция на списание Politico, представено от " Фокус ".
Така считат от Германския институт за стопански изследвания. Техен отчет планува, че най-голямата европейска стопанска система ще се свие с най-малко 0,1% тази година.
" Ако вземем поради и множеството работни дни тази година, каквато е честата процедура по света, тогава получаваме понижаване на икономическия напредък с 0,5% ", написа в отчета.
" Като следствие от епидемията от ковид, наподобява съвсем неизбежно, че немската стопанска система е на прага на криза, само че (...) не е ясно какъв брой сериозна ще е тя ", се казава още в него.
Организацията предизвестява, че неналичието на информация, както и непредсказуемостта на пандемията и политическите решения взети на този декор значат, че икономическите прогнози могат да са по-малко точни. Те описаха своите догатки като " груби преценки в най-хубавия случай ".
Те също така описаха прогнозата си като оптимистичен сюжети, в случай че сегашните условия се задържат, само че се трансформират през втората половина на годината, когато немската стопанска система може да възвърне част от загубите си.
Това е по този начин, тъй като стопанската система на страната разчита значително на световните снабдителни линии и износа си, изключително към Китай, където клиентите през февруари " не са купували съвсем никакви коли - главен източник на доходи в Германия ".
" Ако се възстановява продукцията и китайското търсене, тези ограничавания ще изчезнат последователно от идващият месец нататък ", се споделя още в отчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР