Епидемията от коронавируса, която се разпространи от Китай, може да

...
Епидемията от коронавируса, която се разпространи от Китай, може да
Коментари Харесай

СЗО призова за съгласувани действия срещу коронавируса

Епидемията от ковид, която се популяризира от Китай, може да бъде овладяна и следена, разгласи през днешния ден Световната здравна организация, като добави, че това може да стане единствено при съгласувани дейности на националните държавни управления, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Призоваваме всяка страна да работи бързо, с обсег и увереност ", сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на брифинг в централата на международната организация. Тедрос изрази угриженост, че има страни, които не одобряват нещата задоволително съществено или пък са решили, че няма какво да се направи.

СЗО увеличи степента на световния риск от ковид от "висока " на "много висока "

Сега не е време да се отхвърляме, не е време за извинения, а за впрягане на всички сили, съобщи той.

Междувременно броят на смъртните случаи от ковид в Италия през последното денонощие се усили с още 41 и доближи 148, заяви службата за гражданска отбрана. Броят на инфектираните в страната, която е най-тежко засегна от вируса в Европа, доближи 3858. От в началото инфектираните, 414 са се възстановили изцяло, при 276 предния ден, сподели ръководителят на италианската организация. Понастоящем има открити случаи във всичките 20 области на Италия.

Заради епидемията италианското държавно управление реши да отсрочи произвеждането на референдум за парламентарна промяна, предвиждаща понижаване на броя на законодателите, заяви през днешния ден италианският министър председател Джузепе Конте. Допитването трябваше да се състои на 29 март.

Британските управляващи ще ускорят подготовката за идната фаза от разпространяването на ковид, за което се чака да бъде доста ", заяви през днешния ден представител на премиера Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Англия заяви за 12 нови случая на ковид

"Много евентуално е вирусът да се популяризира доста ", сподели представителят, по тази причина ще се форсира работата по "забавяне " на разпространяването на болестта. Към 9 ч. тази заран общият брой на доказаните случаи в Обединеното кралство набъбна до 115, до момента в който ден по-рано цифрата им беше 85, заяви здравното министерство.

По-късно през днешния ден Би Би Си заяви за първия смъртен случай от ковид - на пациент в преклонна възраст, който е имал и други болести. Регионът на столицата Стокхолм в Швеция заяви през днешния ден за 28 нови доказани случаи на ковид, оповестиха локалните управляващи. С тях общият брой на болните в Швеция към този момент е 88. Службата за надзор върху заразните заболявания открива по какъв начин са се заразили последните болни от ковид. За 14 от тях е доказано, че са се заразили в Италия или, че са били в директен контакт с хора, които са се заразили в Италия, се споделя в известие на службата.

Частно учебно заведение в Стокхолм, където учат деца от кралското семейство, беше затворено през днешния ден, откакто негов ученик е дал позитивна проба за ковид, заяви кралският двор, представен от Ройтерс. В учебното заведение "Кампус Манила " учи принцеса Естел - внучка на крал Карл Шестнайсети Густав, която е втора в реда за заместничество на трона. Норвежката войска заяви, че затваря военна база и слага личния състав под карантина, откакто боец даде позитивни проби за ковид, директно преди планувани учения на НАТО в региона.

В разположената в северния норвежки район Тромс база "Шолд " се обитават втори пехотен батальон и инженерен батальон. Армейски представител съобщи по телевизия ТV2, че базата ще бъде затворена, а личният състав - подложен под карантина. Според подполковник Пер Аспен Странде, ученията на НАТО, в които ще вземат участие 15 000 бойци от десетина страни, не са анулирани. "Ученията ще протекат по проект, доколкото ми е известно ", сподели представителят.

Маневрите "Колд риспонс " би трябвало да се проведат от 12 до 18 март. Десет жители на старешки дом в испанската столица Мадрид и здравен служащ са дали позитивни проби за ковид, заяви през днешния ден районната работа за обществени грижи.

В цялата мрежа от обществени домове в столицата ще бъдат подхванати превантивни ограничения за уединяване на хора със признаци от обществени места. Мадрид е в епицентъра на разпространяването на ковид в Испания. В града има 90 случая, от общо 234 в цялата страна, по данни на здравното ведомство. Досега са умряли трима души.

Втори умрял от ковид в Испания

Русия разпореди наложителна стерилизация на корабите, идващи в черноморските пристанища Новоросийск и Южна Озереевка от Иран, Италия и Южна Корея. Клон на Роспотребнадзор - съветската работа за отбрана на потребителите, подреди на пристанищните управляващи да провеждат дезинфекцирането на кораби, идващи от трите страни, се споделя в особено публикуван документ. Засега не е ясно по какъв начин тъкмо ще протече дезинфекцията.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио през днешния ден разгласи, че има още два доказани случая на ковид. Де Блазио уточни в Туитър, че нито един от двамата - към 40-годишен мъж и над 80-годишна жена - не е пътувал, нито е бил в контакт с другите инфектирани с вируса в града. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че броят на инфектираните в щата се е удвоил на 22-ма. Починалите от ковид в Съединени американски щати са 11.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР