Епидемията от коронавирус може да се завърне през есента, но

...
Епидемията от коронавирус може да се завърне през есента, но
Коментари Харесай

Коронавирусът може да се завърне през есента, но в по-лека форма

Епидемията от ковид може да се завърне през есента, само че в по-лека форма. Това мнение изрази в утринния блок на БиТиВи проф. Николай Витанов от Националния действен щаб.

По думите му в този момент сме в предпоследна фаза на разпространяването на болестта, тъй като настоящо има по сред 20 и 40 случая. " Този сюжет е постоянен, идващият е сред 0 и 20 и с ангажимента, в случай че ограниченията се съблюдават и няма дълги пасове, изясни професорът.

Според него точно ограниченията са довели до намаляване броя на инфектираните. Според Витанов това, което най-много е пресякло лавинообразното разпространяване на ковид у нас е носенето на маски, като по тази причина е спомогнало и слагането под карантина на завърналите се от чужбина.

Той означи, че в случай че COVID-19 се за през есента, то той ще е под по-лека форма и може и да не се наложи такова всеобщо затваряне в стопански проект. Ако има и ваксина, няма изобщо да има затваряне на стопанската система. Мерките печелят време на химиците да основат ваксина и лекарство, сподели още Николай Витанов.

Все още не се знае по какъв начин ще се държи вирусът, с цел да се приказва към момента за цялостно излизане от епидемията. Зависи какво е държанието на ковид, два пъти е имало зараза на такива вируси, които са отшумели от единствено себе си, само че в този момент разпространяването е доста огромно и за разлика от предходните случаи има към този момент няколко милиона инфектирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР