Епидемията от китайския коронавирус все още изглежда далеч от овладяване,

...
Епидемията от китайския коронавирус все още изглежда далеч от овладяване,
Коментари Харесай

Коронавирус: Увеличават се болните в Италия, първи случай в Нидерландия

Епидемията от китайския ковид към момента наподобява надалеч от преодоляване, най-много и медийно, откакто публично беше регистриран и първи случай на заболяването в Нидерландия . Потвърждение за случая направи Нидерландският народен институт за здраве и околна среда. Според организацията става дума за мъж от град Тилбург, който неотдавна е посетил италианския регион Ломбардия.
В Италия , доказано болните от новата болест са към този момент 655 души. 45 са изцяло излекувани, демонстрират данните на университета „ Джон Хопкинс ” за разпространяване на заболяването. Смъртните случаи обаче към този момент са 17, има още 19 съществени случая.
В Германия случаите са към този момент 48, само че и оздравелите леко се усилиха – 16 души. Там има двама души в сериозно положение, само че още няма смъртен случай.
Във Франция има 38 случая, умрелите са двама - няма смяна в този аспект през последната нощ, а 11 се смятат за излекувани.
В Испания има сред 15 и 25 болни, без да има смъртен случай, а единствено 1 се смята за сериозен. Има и данни за двама оздравели.
Интересното е, че в Русия статистиката продължава да демонстрира 2 случая, като и за двамата болни се твърди, че са излекувани. Но в Швеция има 7 случая, в Норвегия има нови 3, с което те стават 4, съобщи Българска национална телевизия.
Официално, съгласно СЗО броят на инфектираните с ковид отвън Китай доближи 3,664 души в 46 страни, 57 души са умряли. Данните обаче са от нощес, а съгласно най-нова информация, само че още непотвърдена от СЗО, инфектираните отвън Китай са 4544, смъртните случаи са 70, 106 случая се смятат или за съществени, или за сериозни.
В Азия, пикът на заболяването към този момент е в Южна Корея . Там над 2000 души са инфектирани – общо 2022. 24 души се смятат за изцяло излекувани, смъртните случаи са 13, има 13 съществени случая, а 5 са сериозни. Повече от 90 % от новите случаи са в Тегу - градът в епицентъра на огнището в Южна Корея - и прилежащата провинция, съобщи БГНЕС. А попзвездите BTS анулираха четири свои концерта, които трябваше да се проведат в Сеул през април.
Увеличават се и болните в Иран – 245 души. 26 са смъртните случаи там, 49 се смятат за оздравели.
Болни има към този момент и в Африка , и в Близкия изток – 1 случай в Египет, 1 в Алжир, 2 в Ливан, 4 в Оман. 1 разболял се има и в Бразилия.
В континентален Китай болните са 78 824, като в огнището – провинция Хубей, броят им е максимален – 65 914, само че за последното денонощие има ново понижение на новите случаи. Само там умрелите са 2682, сериозните случаи са 7633, само че пък оздравелите са надалеч повече – 26 403, демонстрира информацията на „ Джон Хопкинс ”.
Със сигурност общият брой на разболелите се е над 83 300 души. Над 36 000 се смятат за изцяло оздравели, а общият брой смъртни случаи е над 2800.
Икономическият резултат За шести следващ ден фондовите пазари в целия свят търпят загуби поради ковид. Поредицата от спадове изтласка показателите в Европа и Съединени американски щати надолу с повече от 10% от последните им върхове. В международен мащаб спадът на цената на акциите през последните шест дни е довела до загуби за над 3.6 трилиона $.
В Съединени американски щати трите съществени показателя (Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq) паднаха с над 2,5% при откриването на сесията. Dow Jones приключи с 4,42% спад, S&P 500 - също с толкоз, а Nasdaq - с 4,61%.
Бившият ръководител на Федералния запас на Съединени американски щати Джанет Йелън допусна, че епидемията може да тласне Съединени американски щати към криза, до момента в който Goldman Sachs предизвести клиентите си, че не чака фирмите да имат растеж на облагата през тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР