Епидемията от холера в централната част на Мозамбик, избухнала след

...
Епидемията от холера в централната част на Мозамбик, избухнала след
Коментари Харесай

Над 1000 са вече болните от холера в Мозамбик

Епидемията от холера в централната част на Мозамбик, избухнала след наводненията, провокирани от циклона Идай, взе първа жертва. Заразените са 1052. От тях 99 души остават в лечебни заведения, съобщи Франс прес.

Идай удари на 14 март град Бейра, втория по величина в страната с население от половин милион души. Тропическият циклон лиши живота на над 700 души освен в Мозамбик, само че в Зимбабве и Малави.

Заради циклона в Мозамбик 149 000 души напуснаха домовете си и живеят в 155 центъра за настаняване в четири провинции. Около 900 000 дози ваксина против холера ще бъдат доставени на Мозамбик, съгласно Световната здравна организация, която чака нарастване на броя на инфектираните с холера в идните дни.

Същевременно организацията сподели, че в Демократична република Конго епидемията от ебола се популяризира доста по-бързо от по всяко време било, съобщи Ройтерс. Болестта се появи за първи път преди 8 месеца. Смята се, че до момента са умряли 676 души и са инфектирани 406 души. Само през предходната седмица са се заразили 72 души.

В последните два месеца 5 центъра за заболели от ебола бяха нападнати, някои от въоръжени мъже. Това накара организацията Лекари без граници да прекрати работата си в два от най-засегнатите от заболяването региони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР