Епидемията от COVID-19 нанесе сериозни щети на света на футбола

...
Епидемията от COVID-19 нанесе сериозни щети на света на футбола
Коментари Харесай

Солскяер: Ние сме един от най-стабилните финансово клубове, но и сред най-засегнатите

Епидемията от COVID-19 нанесе съществени вреди на света на футбола и по-конкретно на самите футболни клубове. Това е и една от аргументите експертите да чакат едно забавно трансферно лято, което обаче към момента допуска и доста незнайни все още, а решения ще се взимат занапред за опциите на всеки един отбор, предлаганото на пазара и потребностите на тимовете.

Именно в този смисъл се изрече и мениджърът на Манчестър Юнайтед, който загатна, че “червените дяволи” към момента не са наясно какъв брой тежко ще бъдат наранени от идната рецесия. В последните 12 месеца на “Олд Трафорд” бяха привлечени Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака, Даниел Джеймс и Бруно Фернандеш, а за тях бяха платени общо над 200 милиона паунда.

Медиите пък сочат, че цел номер едно за идващия прозорец е крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо, както и плеймейкърът на Астън Вила Джак Грийлиш, само че не е ясно дали от Юнайтед ще могат да си разрешат да похарчат толкоз съществени суми.

“Смятам, че всеки ще бъде обиден от пандемията. Все още би трябвало да изчакаме да забележим резултата, който ще окаже това ситуацията и да забележим финансовото ни положение. Не е моя работа да кажа, че ще можем да похарчим “X” пари, тъй като в действителност не знам. Не знам какъв брой съществено сме наранени от тази обстановката. Ние сме един от постоянните финансово клубове, само че и един от тези, които ще бъдат ударени най-сериозно.

Трябва да забележим какъв брой бързо ще можем да върнем почитателите, позицията в шампионата, която ще реализираме, какво ще се случи в Купата, както и Лига Европа, която може да ни донесе класиране в Шампионската Лига следващата година. Има доста неясноти сега,” съобщи Солскяер. Все отново множеството медии чакат Манчестър Юнайтед да е един от дейните на трансферния пазар клубове, които ще похарчат известна сума за нови попълнения, макар особената конюнктура.
Премиър лийг 32 кръг, вторник 30 юни  Брайтън 22:15предстои  Манчестър Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР