Епидемията от Covid-19 е оказала съществено влияние върху дейността на

...
Епидемията от Covid-19 е оказала съществено влияние върху дейността на
Коментари Харесай

Коронавирусът е забавил навлизането на нови лекарства в България

Епидемията от Covid-19 е оказала значително въздействие върху активността на фармацевтичните компании в страната през миналата година. Пандемията е трансформирала взаимоотношението им с медицинските експерти, ускорила е дигитализацията на работния развой и е забавила навлизането на нови медикаменти. Това демонстрира изследване на самодейността " Индекс на лечебните заведения " и Health PR. То е осъществено в края на януари измежду 25 от най-големите фармацевтични производители и търговци на едро с лекарства в страната, като обгръща активността им през 2020 година, както и проектите им за 2021 година

Коронавирусът е засегнал доста работата на фармацевтичния бранш у нас. 84% от респондентите считат, че пандемията се е отразила значително на активността им, а останалите 16% са на мнение, че е повлияла ненапълно. Най-засегнатата сфера се оказва работата на фирмите с медицинските експерти – промени в нея има съгласно 92% от далите отговор. Организацията на работния развой вътре в компанията е на последващо място – тя се е изменила съгласно 68% от респондентите. Така да вземем за пример 76% от фирмите са декларирали, че са въвели ротационен принцип на работа, а 16% са минали на отдалечена форма. Пандемията е оказала въздействие и върху приходите на бранша, считат 40% от респондентите.

Дигитализация и маркетинг

Covid-19 е повлиял върху маркетинга на фирмите. 88% от респондентите декларират, че залагат на хибриден модел, в който се интегрира цифров и обичаен метод, а 8% - напълно на цифров микс. Телефонният контакт (88%), уебинарите (76%) и е-мейлите (72%) са трите най-използвани форми на връзка, демонстрира още изследването. Социалните мрежи са измежду каналите при 28% от далите отговор.

Работата с лекарите
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР