Епидемията на Covid в Англия нараства - като голяма част

...
Епидемията на Covid в Англия нараства - като голяма част
Коментари Харесай

Covid епидемията се разраства в Британия - Делта увеличава до 50% инфекциите

Епидемията на Covid в Англия нараства - като огромна част от растежа се движи от по-млади възрастови групи, които към момента не са ваксинирани , демонстрира изследване, оповестяват БиБиСи и " Ройтерс ".

Бързото разпространяване на ковид разновидността Делта докара до 50% нарастване на инфекциите в Англия от май, откри огромно изследване на разпространяването, водено от Импириал колидж Лондон, откакто министър председателят Борис Джонсън отсрочи края на рестриктивните мерки.

Разпространението на ваксини за по-млади хора е от основно значение за понижаване на по-нататъшното разпространяване , споделят откривателите.

Анализът също по този начин допуска усилване на връзката сред случаите и приемането в лечебни заведения , което съгласно учените се задвижва най-вече от по-млади хора, които към момента не са имунизирани.

Проф. Пол Елиът, който управлява изследването, сподели: " Можем да се утешим много от обстоятелството , че когато разгледаме детайлностите, наподобява, че има доста, доста добра отбрана при по-възрастните , където съвсем всеки е двойно имунизиран . Правителството ясно разгласи, че желае да имунизира всички пълнолетни в интервала сред 19 юли. Това ще ще докара до доста огромна разлика и ще усили общия размер на имунитета на популацията. "
 Британия отсрочва края на Коронавирус рестриктивните мерки
Британия отсрочва края на Коронавирус рестриктивните мерки

Индийският вид Делта съставлява девет от 10 случая

Правителството съобщи, че данните поддържат решението на Джонсън да не подвига рестриктивните мерки на Коронавирус в Англия до 19 юли, базирайки се на опасността от разновидността Делта, разпозната за първи път в Индия, и нуждата да се имунизират повече хора.

Последният кръг от изследването за разпространяване REACT-1, извършено сред 20 май и 7 юни, откри, че разпространяването е 0,15%, спрямо 0,10% в последния набор от данни от края на април до началото на май.

" Р азпространението се усилва експоненциално... и наподобява се удвоява на всеки 11 дни . Очевидно това са неприятни вести ", сподели Стивън Райли, професор по динамичност на инфекциозните заболявания.

Райли добави, че високите равнища на имунизация във Англия затрудняват прогнозирането какъв брой дълго ще продължи този експоненциален напредък, като съобщи, че бързото разпространяване на дозите ваксини към по-младите възрастови групи би трябвало да го забави.

Въпреки че разновидността Делта доста понижава успеваемостта на една доза ваксина против лека зараза, две дози към момента обезпечават добра отбрана против тежко заболяване, демонстрират ранни доказателства.

" Тези констатации акцентират яркия подтекст, в който взехме сложното решение да отложим стъпка 4 от пътната карта отвън блокирането ", сподели здравният министър Мат Ханкок, базирайки се на премахването на последните останали ограничавания в Англия. " Всички ние би трябвало да задържим нервите си малко по-дълго, до момента в който разпространяването на имунизацията продължава. "
 Главоболие, възпалено гърло и хрема - признаци на Коронавирус вид Делта
Главоболие, възпалено гърло и хрема - признаци на Коронавирус вид Делта

Младите са с по-леки признаци, но могат да заразят повече хора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР