Епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев съветва гражданите да си сложат бустер,

...
Епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев съветва гражданите да си сложат бустер,
Коментари Харесай

Кантарджиев: Омикрон се бори с бустер

Епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев поучава жителите да си сложат бустер, тъй като по този метод се бори Омикрон разновидността, който чука на вратата.

Проф. Кантарджиев, съветник по имунизирането към Столичната община показа в bTV, че след след секвенция в Националния център по заразни и паразитни заболявания няма Омикрон. По нова информация ставя ясно, че Омикрон се отличава с две отпаднали аминокиселини на шипа, по тази причина и някой проби го познават, други не.
Учени: Омикрон е мощно инфектиран, само че води до болница доста по-рядко от Делта
Covid-инфекциите с Омикрон е по-малко евентуално да доведат до хоспитализация спрямо разновидността Делта. Това сочат две проучвания на...
Прочети повече
Омикрон по-трудно се раличава от Делта разновидността, добави още професора. 

Проф. Тодор Кантарджиев има вяра, че има у нас вариацията на Омикрон, тъй като не може в 26 държави-членки на Европейски Съюз да има, а единствено в една да няма.

Епидемиологът поучава огромните частни лаборатории бързо да пращат материалите си към Националния център по заразни и паразитни заболявания, тъй като по този метод ще имат по-ясни данни за разпространяването на вируса.

Скоро ще се сътвори и нов PCR, който ще разграничава Омикрон от Делта разновидността. Макар и да сме карали предходни разновидности на ковид, може да се заразим още веднъж с Омикрон разновидността.

напомня, че проф. Кантарджиев сподели, че Омикронът ще влезе у нас по празниците. Епидемиологично пък ще се популяризира през януари. Вирусът има 37 разновидности в шипчестия протеин и това го прави по-лесно разпространяващ се. Лошото е, че има имунологично бягство.
Първи случаи на Омикрон в България, твърди лаборатория
Българска лаборатория заяви за първи регистрирани случаи на новия вид на ковид Омикрон и у нас. Очаква се обаче потвър...
Прочети повече
Според професора преболедувалите, и имунизираните не са задоволително добре предпазени, а с бустера се усилва отбраната.

 

 

 

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР