Епидемичната обстановка в страната се подобрява и не се налага

...
Епидемичната обстановка в страната се подобрява и не се налага
Коментари Харесай

Удължават епидемичната обстановка с от 4 до 6 месеца, без локдаун

Епидемичната конюнктура в страната се усъвършенства и не се постанова локдаун . Това разгласи здравният министър Стойчо Кацаров на брифинг във ведомството. Министерството обаче се колебае с какъв брой да удължи епидемиологичната конюнктура - сред 4 и 6 месеца . Няма по-кратка вероятност да приключим с епидемията в нашата страна , разгласи Кацаров.

Той уточни, че в първите две седмици в някои области е почнал спад на темпа на повишаване на заболелите, броят на инфектираните също понижава и се движи надолу от пика.

Той даде думата на съветника си в Министерство на здравеопазването проф. Мира Кожухарова, която сподели графики. По думите й - това понижаване на болестта обаче не е реалност във всички области на страната .

Мира Кожухарова посочи, че четвъртата вълна е най-продължителна и са били нужни 13 седмици до качването до върха .
 3207 новозаразени и 196 умряли с ковид за денонощие
3207 новозаразени и 196 умряли с ковид за денонощие

3953 излекувани за последното денонощие

Броят на тестваните от август до ноември е над 2.3 млн.души , което е сравнимо с проби, правени за цяла година . Особено засилено е тестването след.

Зеленият документ засилва и имунизациите в България - напъните обаче би трябвало да продължат, трайната мярка става имунизацията, а не тестването , сподели обаче Кожухарова. Добри са трендовете и в графиката за обсега за приключен имунизационен курс.

Стойчо Кацаров посочи, че тази вълна се отличава от предходната и от другите и а. По данни в тях са минали близо 100 000 души , към 25 000 са били с позитивен тест за ковид. Тази интензивност на извънболничната помощ е една от аргументите за ниския % на приети в болница хора, счита той и сподели, че хоспитализациите са понижени с 35% .
 Ива Христова: COVID-19 постепенно слиза надолу, да се изчака с локдауна
Ива Христова: COVID-19 постепенно слиза надолу, да се изчака с локдауна

Случаите може да се покачат, в случай че спрем да съблюдаваме ограниченията

Здравният министър отговори на въпрос на медии за какво не е уведомил, че. " Не ме слушате, споделил след срещата с еврокомисаря Стела Кириакиду, че съм уведомил Европейска комисия. Научихте го от тях, тъй като аз също не знаех по кое време Европейска комисия ще вземе решение. Бях съобщил, че ние евентуално ще активираме този механизъм ", изясни той.

За България 7 дни може да са съдбовни , означи министърът. Затова се обърнал към Европейска комисия да се получи неотложно тази помощ. Не сме го крили, безапелационен бе Кацаров.

На въпрос ще се върнат скоро в учебно заведение - министърът сподели, че проби има към този момент до края на месеца , само че ще реши министърът на образованието. Мисля, че към днешна дата има 400 000 теста , които се предават на МОН, допустимо е идната седмица, в случай че МОН реши и в случай че процедурите се извършат - да се върнат и по-големите възпитаници ", изясни той.

В умозаключение - за изборите : Би трябвало да е обезпечено всичко , за защитни средства и стерилизация от общините, нямам терзания, сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР