Epic Games и още няколко компании инвестираха 30 милиона долара

...
Epic Games и още няколко компании инвестираха 30 милиона долара
Коментари Харесай

Epic Games участва в рунд от финансиране за 30 млн. долара на Hadean

Epic Games и още няколко компании вложиха 30 милиона $ в метавселената Hadean ще се стреми да пораства с помощта на новоосигуреното финансиране Все повече гейминг компании залагат на бъдешето на метавселената
Думата " метавселена " се появява все по-често в нашето всекидневие, само че има някои събития, които още повече би трябвало да приковават внимание към нея и смисъла й за бъдещето. Едно от тях е решението на Epic Games да влага в разработчика на инфраструктура за метавселени Hadean, който в последния им кръг на финансиране набра 30 милиона $. Което може да има огромни последствия за бъдещето на компанията.

Epic Games е основател на Fortnite, една от най-популярните игри през последните години с повече от 400 милиона дейни играчи през 2021. Други групи като 2050 Capital, Alumni Ventures, Aster Capital, Entrepreneur First и InQTel също участваха в кръга на финансиране, който беше управителен от европейски капиталов медиатор Molten Ventures.
Реклама
Fortnite, е една от многото метавселени, основани на видеоигри, които към този момент съществуват, преди терминът даже да бъде разпространяван, дружно с други игри като Roblox и Minecraft. За разлика от запустелите поради спада в цените на криптовалутите метавселени, основани на блокчейн, които бяха в заглавията за продажба на NFT и виртуална земя преди известно време, игри като Fortnite имат процъфтяващи екосистеми и всеобщо посещавани виртуални събития за своите общности.

Сега наподобява, че Epic желае да усили мащаба на тези събития още повече и да увери потребителите, че упоритостите в метавселената не са лимитирани до единствено 100 играча играещи по едно и също време, предел които е техническо предизвикателство в моемнта.

" Изчислителната мощ на Hadean ще обезпечи инфраструктурата, която е нужна, до момента в който работим за основаването на мащабируема метавселена. Технологията на компанията добавя Unreal Engine на Epic, като разрешава големи количества едновременни консуматори и отключва нови принадлежности за създатели и разработчици. Имаме удоволствието да допринесем за растежа на Hadean и чакаме с неспокойствие да продължим да работим дружно ", разяснява пред Forbes вицепрезидентът на Unreal Engine Ecosystem на Epic Марк Петит.

Основана през 2015 година, Hadean е компания основана в Лондон. Фирмата има намерение да употребява средствата за създаване на своята технология за виртуална инфраструктура на метавселена. Hadean има за цел да получи спомагателна изчислителна мощ, с цел да разшири обсега на самодейностите в метавселената.
Реклама
Инициативите свързани с метавселена заемат централно място освен във компаниите за игри, само че и в други промишлености. Финансите и банкирането също започнаха своята конкуренция в цифровото пространство. Днес ние сме на прага на това, което може да бъде най-големият трансформационен интервал в международната история. С първата индустриална гражданска война новите технологии като монтажни линии, заводи и превоз радикално трансформираха обществото. Този път, вместо зъбчатите колела да правят работата, цифровизацията, основана на блокчейн, ще продължи да подтиква транзакциите. Цифровите финанси и паричната система употребяват децентрализирана блокчейн технология за модернизиране на финансовите пазари. Доминиращите играчи в тези системи включват най-големите финансови институции в света и световните централни банки.
Съоснователят и основен изпълнителен шеф на Hadean, Крейг Бедис пред techcrunch: " Днешните виртуални светове са лимитирано прекарване - дребни по мащаб, изолирани и несигурни. Ето за какво това са техническите провокации, с които се заемаме през днешния ден. " Нещо повече, Бедис има вяра, че триумфът и приемането на метавселената зависят от лекотата, с която основателите могат да изградят своята визия и да я дават на потребителите. Марк Петит, вицепрезидент на Unreal Engine Ecosystem на Epic: " Технологията на компанията добавя Unreal Engine на Epic, като разрешава големи количества едновременни консуматори и отключва нови принадлежности за основатели и разработчици. Unreal Engine е фотореалистичен инструмент за основаване на 3D на Epic Games. "
Въпреки че Hadean е работил с Web3 метавселени и частично употребява блокчейн технология, не е ясно каква роля може да играе блокчейн във всичко това за Epic. Докато Minecraft забрани NFT, а Steam не разрешава блокчейн игри, Epic Games бяха по-отворени към концепцията, позволявайки няколко Web3 игри в Epic Game Store. Не наподобява, обаче, че ще се извърши някакво всеобщо прекосяване към блокчейн, нито нещо като въвеждане на NFT в екосистемата Fortnite. Основната цел тук е постигането на мащабируемост над това, което Fortnite и Unreal Engine могат да дават на своята публика като цяло.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР