EPA Ситуацията в Швеция е спокойна. Броят на болните расте и

...
EPA
Ситуацията в Швеция е спокойна. Броят на болните расте и
Коментари Харесай

Български лекар от Швеция: Тук няма да видите човек с маска

 EPA Ситуацията в Швеция е спокойна. Броят на болните пораства и тук, само че не с темпото от началото на пандемията – месеците април, май и юни, когато ситуацията беше съвсем неудържимо. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия българският уролог доктор Красимир Кацарски, който е на първата линия в битката с ковид в Швеция.

" През миналата седмица от 142 000 тествани процентът на заболяващи от COVID-19 е 3,7. Възрастовата група от 19-20 години е най-поразена, следва групата от 20 до 29 “, продължи той.

По думите му лечебните заведения работят в естествен режим – интензивните отделения не са претрупани, а ограниченията, които взима държавното управление, не са толкоз рестриктивни.

" Никой не е длъжен да носи маска. По улиците, в публичните места, в заведенията няма да видите хора с маски. Разчита се напълно на общественото разграничаване – хората се стараят да пазят разстояние в магазините и публичния превоз най-малко 2 метра “, изясни доктор Кацарски.

Той акцентира, че достъпът до тестване не е елементарен. Тест се прави единствено при признаци и по преценка на персоналния доктор.

" Хората в Швеция не се фиксират под паника върху статистиките и броя на възходящите числа, а новините в средствата за всеобща информация напоследък се ограничиха “, добави българският доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР