EPA Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун в рамките на изказването

...
EPA
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун в рамките на изказването
Коментари Харесай

Ким Чен Ун призна за заплаха от масов глад в Северна Корея

 EPA Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун в границите на изявлението си на пленума на Централния комитет (ЦК) на Трудовата партия на Корея (ТПК) предизвести за проблеми в снабдяването на популацията с храна, заяви в сряда телевизионният канал NHK, базирайки се на обява в печатния орган на комунистическата партия на КНДР Rodong Sinmun, която е представена от " Фокус ".

" Поради вредите от миналогодишния ураган не е изпълнен проектът за развъждане на зърно, по отношение на което сега се развива напрегната обстановка с обезпечаването на храна на популацията “, съобщи севернокорейският водач.

Отбелязва се, че на пленума Ким Чен-ун е дал инструкции да се подхващат ограничения за решение на този проблем. Освен това водачът на КНДР акцентира, че удължаването на карантинните ограничения, въведени в републиката, с цел да се предотврати разпространяването на ковид, " докара до закъснение на битката за обезпечаване на популацията с облекла, храна и жилище “.

През април, обръщайки се към участниците в конференция на партийните секретари в Пхенян, Ким Чен-ун прикани хората да се готвят за " сложен марш “ за възстановяване на живота на популацията на страната. Събитията в историята на КНДР в средата на 90-те години, когато страната е изправена пред тежка икономическа рецесия и голям апетит, който лиши живота на, съгласно някои източници, няколкостотин хиляди души, се назовава " сложен марш “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР