Епъл (Apple) представя в централата си във вторник новия си

...
Епъл (Apple) представя в централата си във вторник новия си
Коментари Харесай

С цена от 1000 долара новият "Айфон" ще е тест за лоялността на потребителите

" Епъл " (Apple) показва в централата си във вторник новия си смарт телефон - iPhone X - 10 години откакто първия артикул с марката " Айфон " се появи на пазара. Макар последният уред да усъвършенства екрана, дизайна и камерата на предшественика си " Айфон 7 " и на надгражда някои от основните му ъпдейти, цената от 1000 $ ще е същинско тестване за лоялните консуматори във време, когато цената ще е все по-важна за приходите на компанията, написа " Файненшъл таймс ".

Според анализатори появяването на новия модел ще помогне на " Епъл " да реши казуса с растежа си от последните две години в условия на кондензиран пазар в Америка и Европа, където потребителите употребяват наличните си устройства по-дълго и е по-надеждно да се разчита на по-висока цена на продажба, в сравнение с по-голям брой продажби.

По информация, която изтече през няколко софтуерни издания, се чака той да има OLED екран с по-висока резолюция и размер от 14.7 см, което ще го трансформира в най-големия смарт телефон, създаван до този миг от компанията. Екранът ще заема цялата предна панелна част на телефона и няма да бъде отделян с разграничителни детайли по краищата. Най-вероятно телефонът ще се зарежда безжично.

Новият телефон ще употребява и технология за различаване на лица, с цел да разпознава потребителите, вместо сегашната, която употребява пръстов отпечатък. Друго изобретение ще бъде неналичието на бутон Home, като функционалността му ще бъде изпълнявана от виртуален бутон, който ще бъде част от екрана.

Очаква се също по този начин паметта му да е три гигабайта, съвсем колкото на " Айфон 7+ " и да има до три камери - една или две откъм гърба и една за селфита начело.

Недостиг на съставни елементи

Изпитание ще има и за търпението на тези консуматори, които биха желали да си го купят по-скоро - чака се, че огромен брой устройства може да не бъдат пуснати на пазара и дълго след септември, а това основава опция за съперници да оферират последните си модели на по-евтини устройства. Част от казуса е в неналичността на някои от по-скъпите съставни елементи на iPhone X, които също са измежду аргументите за цената на новия смарт телефон. Според източнии на " Уолстрийт джърнъл " неналичието на съставни елементи е повода производството на новия " Айфон " да се забави най-малко с месец от планувания график.

Изследване на компанията " Криейтив стратеджис " демонстрира, че 21% от потребителите, които възнамеряват да си купят новия " Айфон ", биха го създали без значение от цената. Близо една трета от в този момент употребяващите " Айфон " обаче споделят, че не биха си взели нов, в случай че той е прекомерно безценен.

Заедно с iPhone X ще бъде пуснат още един модел - iPhone 8, който повече ще прилича предходните, и 8+, както и нов модел смарт часовник (Apple Watch).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР