Епъл (Apple) представи в сряда информация за очакваните нововъведения от

...
Епъл (Apple) представи в сряда информация за очакваните нововъведения от
Коментари Харесай

Нови функции в iOS идват напролет

" Епъл " (Apple) показа в сряда информация за предстоящите нововъведения от надграждането до iOS 11.3 за iPhone и iPad тази пролет. Основните усъвършенствания са свързани с информацията за положението на батерията, нейното ръководство и въвеждането на здравна информация в приложението за здраве.

iPhone батериите се трансфораха в обект на полемики, поради информацията, че евентуално " Епъл " изкуствено понижава продуктивността на по-старите телефони посредством новите ъпдейти. От компанията обясниха умишленото закъснение с остаряването на батерията и нейния влошен запас. В резултат производителят се зае да подменя акумулаторите на някои телефони против по-ниско възнаграждение. Последната актуализация ще демонстрира здравето на батерията на телефона ви, както и дали е нужен ремонт. Нещо повече, потребителите ще могат да сами да включват и изключват режимите за спестовност, по тяхна преценка.

Освен това, " Епъл " вкарва усъвършенствания в ARKit, интерфейсът за разработчици на приложения с обогатена действителност (augmented reality). ARKit 1.5 ще може да разпознава отвесни повърхности като стени и порти, както и обекти с неправилна форма, като да вземем за пример холна маса. Преживяването в добавената действителност ще се усъвършенства и с 50% по-голяма резолюция и усъвършенствано консолидиране на заобикалящия свят. Предвидена е и опция за различаване на обекти като картини и постери, които да бъдат моделирани с други изображения.

От компанията показаха и новата система Health Records (Здравни записи). Това приложение разрешава въвеждането, обработката и ръководството на здравните данни от лечебни заведения, клиники и лаборатории. Идеята е всички болнични картони, резултати от проучвания и така нататък да са на едно място и да се ръководят и наблюдават елементарно. Сигурността на програмата ще се обезпечава посредством криптиране на информацията за потребителя.

Ъпдейтът ще бъде наличен тази пролет за iPhone 5s и по-новите смарт телефони, както и за сериите iPad от пето потомство и по-нови.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР