Епъл (Apple) отчете приходи от 53.8 млрд. долара през третото

...
Епъл (Apple) отчете приходи от 53.8 млрд. долара през третото
Коментари Харесай

"Епъл" продава все по-малко смартфони

Епъл " (Apple) регистрира доходи от 53.8 милиарда $ през третото тримесечие. Печалбата на американската компания е 10 милиарда, което е 13-процентов спад, само че надвишава упованията на пазара, заяви " Франс прес ".

Продажбите на смарт телефони на марката с отхапаната ябълка са намалели от 29.4 милиарда $ до близо 26 милиарда, което е по-малко от прогнозите на анализаторите.

Но за сметка на това приходите от услуги ( " Епъл пей ", " Ап стор ", " айТюнс ", " Епъл мюзик ", айКлауд и т.н.) са се нараснали с 15 % за една година до 11.5 милиарда $, заяви през вчерашния ден компанията в официално съобщение.
Акциите на компанията се покачиха с 4.6 на 100 в електронната търговия след затварянето на Нюйоркската фондова борса - симптом, че вложителите се доверяват на завоя на " Епъл ".

Финансово подвластен от айфона - който генерира близо половината от приходите му - софтуерният колос стартира диверсификация към сферата на услугите. За четвъртото тримесечие (юли-август-септември) " Епъл " планува оборот сред 61 и 64 милиарда $. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР