EPA Единственият начин да бъде разрешен продължаващият десетилетия наред спор за

...
EPA
Единственият начин да бъде разрешен продължаващият десетилетия наред спор за
Коментари Харесай

Ердоган не може да се разбере с Гърция за Кипър, иска две държави

 EPA Единственият метод да бъде позволен продължаващият десетилетия наред спор за Кипър е посредством основаването на две страни на острова, съобщи тази сряда пред депутати от неговата партия турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Ройтерс “.

По думите на турския президент една федерация, за каквато се застъпва Атина, няма да бъде обект на разискване на идните договаряния.

В понеделник водачите на Гърция и Кипър обявиха, че ще одобряват само спокойно съглашение, основано на резолюциите на Организация на обединените нации, отхвърляйки формулата за основаване на две обособени страни на острова, за което се афишират Турция и кипърските турци.

За идващия месец са планувани диалози под егидата на Организация на обединените нации, припомня " Ройтерс “, представена от bTV.

Ердоган съобщи още пред депутатите от своята Партия на справедливостта и развиването, че не може да се срещне с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис макар възобновяването на диалозите сред двете членки на НАТО за решение на разногласията им за морските зони. По думите на Ердоган Мицотакис го е провокирал и би трябвало " да си знае мястото ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР