EPA-EFE/Erdem Sahin Нови 166 случая на заразени с коронавирус са потвърдени

...
EPA-EFE/Erdem Sahin
Нови 166 случая на заразени с коронавирус са потвърдени
Коментари Харесай

Тревога в съседна на България страна заради покачване на заразените с К-19

 EPA-EFE/Erdem Sahin Нови 166 случая на инфектирани с ковид са доказани в Румъния през последното денонощие, с което общият брой на инфектираните доближи 22 165 души, заяви Групата за стратегическа връзка, представена от " Аджерпрес ". Групата посочи, че през последните 24 часа са умряли 17 души с COVID-19, с което общият брой на жертвите доближи 1427 души, предава Българска телеграфна агенция. В интензивни отделения сега се лекуват 175 пациенти. Общо 15 817 души са оповестени за оздравели и са изписани от лечебните заведения.

В същото време турски здравни специалисти и представители на властта подвигнаха паника за евентуална втора вълна на коронавирусната зараза в Турция, съобщи " Дейли Сабах ". Броят на новозаразените случаи е най-високият от близо месец насам. За последното денонощие в южната ни съседка бяха регистрирани 1459 нови случая, което е най-високото ниво от средата на месец май. И до момента в който броят на умрелите продължава да понижава, то здравните специалисти сигнализират, че е допустимо да се стигне до втора вълна, изключително при разхлабването на ограниченията.

Турските управляващи последователно анулираха огромна част от наложените ограничения, и към този момент се готвят да одобряват туристи. Министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа съобщи в неделя, че епидемията продължава да съставлява сериозна опасност, имайки поради последните данни. Внезапното нарастване на новите инфекции пристигна, когато Турция стартира развой на нормализиране.

В друга прилежаща на България страна – Северна Македония – също има опасения от нов скок на болесттите от COVID-19. В Турция инфектираните с ковид са над 178 хиляди. В България през последните дни също е регистрирана наклонност за растеж на инфектираните с ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР