ЕПА/БГНЕС Виена се събужда след нощ на терор – двама души

...
ЕПА/БГНЕС
Виена се събужда след нощ на терор – двама души
Коментари Харесай

Терор във Виена: Убити и ранени при серия нападения

 ЕПА/БГНЕС Виена се разсънва след нощ на гнет – двама души бяха убити нощес, а няколко други ранени, откакто въоръжени откриха огън на шест разнообразни местоположения в австрийската столица. Убит е и един от нападателите.

Първоначално изстрелите са чути пред синагога в центъра, само че не е ясно дали тя е била задачата. Все още не обяснен и броят на стрелците. Според управляващите един е бил арестуван, различен е бил погубен, а трети се търси.

Сред ранените е служител на реда. Според информация на Би Би Си 14 души са в болница, като шестима са в тежко положение. 

Канцлерът Себастиан Курц дефинира нападението като " отвращаващ терористичен акт “: " Ситуацията със сигурността е доста напрегната, изключително във Виена. Един нападател е отстранен, само че няколко други са още на независимост. От това, което можем да кажем сега, е, че те са доста добре оборудвани, имат автоматизирани оръжия и са професионално готови. Това несъмнено е терористична офанзива ".

Стрелбата идва часове, откакто Австрия наложи нови ограничавания поради ковид. Много хора бяха на открито, защото питейни заведения и заведения за хранене затварят до края на месеца.

Редица европейски лидери осъдиха офанзивата. Сред тях беше и министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР