ЕПА/БГНЕС В Европа някои страни облекчават Covid рестрикциите, а други въвеждат

...
ЕПА/БГНЕС
В Европа някои страни облекчават Covid рестрикциите, а други въвеждат
Коментари Харесай

Облекчават COVID рестрикциите в ЕС

 ЕПА/БГНЕС В Европа някои страни облекчават Covid рестрикциите, а други вкарват нови ограничавания, осведоми БНР. 

Заарланд става първата немска провинция, в която се анулират противоепидемичните ограничения.

В Дания отварят порти салони за хубост и фризьори, само че единствено за притежателите на имунизационни паспорти.

Португалия отваря музеите, кафенетата с тераси и междинните учебни заведения. Спортните обекти обаче остават затворени.

От началото на идната седмица Великобритания планира да премине на идващ стадий от разхлабването на ограниченията с отварянето на козметичните и фризьорски салони, фитнес залите, магазините от второстепенно значение и питейните заведения и заведенията за хранене с открити пространства.

Унгария ще стартира поетапно облекчение на рестрикциите, въведени поради ковид, до дни, разгласи унгарското държавно управление. При прекосяване на прага от 25 % имунизирани от популацията, ще бъде понижен вечерният час и той ще стартира в 22 вместо в 20 часа.

Част от магазините също работят. Хотелите и заведенията за хранене ще останат затворени. Училищата ще отворят порти в средата на април.

В Гърция вече отвориха магазините за търговия на дребно, само че при избран режим на извършване на покупки. 

За да ограничи разпространяването на ковид, държавното управление на Северна Македония въвежда от през днешния ден в страната полицейски час. Забрана за придвижване на жители в часовия диапазон от 20 ч. до 05 ч. за период от две седмици.

Досега полицейският час на територията на страната започваше в 22:00 часа. Властите в Северна Македония затварят всички публични заведения и фитнес зали от 7 до 20 април.

Изключение ще бъде направено за заведенията на двете летища в Скопие и Охрид, които остават отворени. Забранява се провеждането на семинари, образования и конференции.

 

В Русия вече към 40 % от хората са преболедували и имунизирани, за групов имунитет обаче е нужно 60-70 % да са предпазени от вируса, сподели основният съветски здравен контрольор Анна Попова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР