ЕПА/БГНЕС Смесването на ваксини от различни видове е неправилно. Това смята

...
ЕПА/БГНЕС
Смесването на ваксини от различни видове е неправилно. Това смята
Коментари Харесай

Имунилог: Няма смисъл хората да се тестват за антитела, това нищо не може да им каже

 ЕПА/БГНЕС Смесването на ваксини от разнообразни типове е погрешно. Това счита имунологът акад. Богдан Петрунов. Той е уверен, че всеки, който е с първа доза на " Астра Зенека ", би трябвало да си постави и втората.

Случаите на тромбози при оксфордската ваксина са толкоз малко, че са в % на предвидимата здравна процедура, сподели още учен Петрунов.

Имунитетът се гради освен на база антителата, а главно се гради на клетъчния имунитет, тъй че в случай че те имат добър клетъчен имунитет, няма проблем. Те умерено могат да се ваксинират. Това съобщи в " Денят стартира " акад. Богдан Петрунов.

" Хората няма смисъл да вървят да си тестват антителата, това нищо не може да им каже, защото огромна част от антителата не са функционални, т.е. не са обезвреждащи антитела ", сподели акад. Петрунов.

Академикът разясни, че антителата единствено демонстрират, че организмът им е имал контакт със съответния вирус и не би трябвало да ги успокоява огромното количество антитела в организма.

" Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец ", сподели акад. Петрунов.

Около 3,5% от хората по света не могат да се разболеят или доста мъчно се разболяват заради това, че имат доста високо равнище на обособяване на интерферон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР