ЕП ще представи планове за това как Европа може да

...
ЕП ще представи планове за това как Европа може да
Коментари Харесай

ЕС иска по-здравословни храни и справедливи доходи за земеделците

ЕП ще показа проекти за това по какъв начин Европа може да създава по-здравословни храни, като в същото време подсигурява продоволствена сигурност, обективни приходи за земеделските стопани и понижаване на въздействието на селското стопанство върху околната среда.

Очаква се членовете на Екологичен потенциал да приветстват тактиката " От фермата до трапезата ", показана от Комисията през май 2020 година, като в същото време подчертаят смисъла на производството на здравословни, щадящи животните, висококачествени и налични храни за европейските консуматори. Очаква се те да изискат от земеделските стопани да получават обективен дял от облагата от стабилно създадените храни.

Вероятно те също по този начин ще упорстват, че е належащо прекосяване на европейците към по-здравословно хранене и че би трябвало да се обърне внимание на несъразмерната консумация на месо и мощно модифицирани храни с високо наличие на сол, захар и мазнини. Евродепутатите евентуално ще бележит и нуждата от повишение на устойчивостта на всяко звено от веригата за доставка на храни, за повече земя за биологично земеделие и от наложителни цели за понижаване на използването на пестициди. Те ще подчертаят още веднъж, че всички - от земеделския производител до потребителя - имат своята роля. Дебатът ще се организира в понеделник, резолюцията ще бъде гласувана във вторник, а резултатите ще бъдат оповестени в сряда сутринта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР