ЕП ще одобри днес окончателно българския еврокомисар Илиана Иванова. Това

...
ЕП ще одобри днес окончателно българския еврокомисар Илиана Иванова. Това
Коментари Харесай

ЕП ще гласува кандидидатурата на Илиана Иванова за еврокомисар

ЕП ще утвърди през днешния ден дефинитивно българския еврокомисар Илиана Иванова. Това ще стане по време на пленарната сесия на Народното събрание в Страсбург, оповестява Българска национална телевизия.

Иванова към този момент беше утвърдена от ръководителя на институцията Роберта Мецола и от водачите на политическите групи, след беше изслушана от две парламентарни комисии предходната седмица.

Илиана Иванова получи позитивни оценки от комисиите по индустрия и просвета, които я дефинираха като отличен претендент. Българката ще поеме ресора нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение, юноша и спорт и ще бъде комисар до края на мандата на тази Европейска комисия следващата година.

Досега Илиана Иванова беше българският представител в Европейската счете палата, а преди този момент - евродепутат от ГЕРБ. В Еврокомисията тя поема поста на Мария Габриел, която през май подаде оставка като еврокомисар, с цел да стане вицепремиер и министър на външните работи.

За да встъпи дефинитивно в служба, Иванова ще би трябвало да бъде утвърдена и от Европейския съвет, което се чака да стане до края на седмицата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР