ЕП и Съветът на ЕС окончателно се съгласиха Лаура Кодруца

...
ЕП и Съветът на ЕС окончателно се съгласиха Лаура Кодруца
Коментари Харесай

19min.bg: ГЕРБ със закон АнтиКьовеши

ЕП и Съветът на Европейски Съюз дефинитивно се съгласиха Лаура Кодруца Кьовеши да бъде назначена като първия европейски основен прокурор. Тя ще оглави институция, която стартира работа през 2020 година. Румънката към този момент си построи добро име на несклоняем герой с корупцията на всички равнища.  Няколко европейски издания слагат акцент върху обстоятелството, че Кьовеши добре познава проблемите на страните от Централна и Източна Европа и несъмнено сърцато ще се бори тук, оповестява 19min.bg.

``
реклама
Адвокат Емил  Георгиев подчертава вниманието на обстоятелството, че ръководещите от ГЕРБ небрежно скалъпиха комфортни ремонти в правосъдното законодателство. „ Номинацията и изборът на Кьовеши за основен прокурор на Европейски Съюз са натоварени със съществени упования във всички направления.  Неслучайно ГЕРБ внесоха законопроект за изменение и допълнение на Наказателен кодекс, в който със заключителна наредба се добавя Наказателно-процесуалният кодекс, тъй че делата от компетентността на Европейската прокуратура да бъдат подсъдни на обичания на властта Специализиран углавен съд. Не за друго, а да няма засечки - нали в правораздаването най-важна е предвидимостта? ”, уточни Георгиев.

Това значи, че каквото и да изиска Кьовеши у нас, то ще се бави или връща по волята на държащите контрола над сепцсъда.

  Припомняме, че номинацията на румънката провокира спокоен смут у родните политици през цялото време. Още през февруари  българската страна гласоподава срещу нея. На  заседанието на посланиците от Европейски Съюз нашият представител е  срещу румънката, която разтресе политическия хайлайф в родината си посредством безкомпромисно гонене на корупцията на високо ниво.  И до момента не се споделя кой му подреди това.

  Сега някои български евродепутати  изразиха внимателен оптимизъм след съглашението румънката да стане основен прокурор на Европейски Съюз, показва Клуб Z. „ Изборът на г-ж Кьовеши за основен прокурор е една от гаранциите, че този орган няма да заспи, както заспиват доста европейски органи, един път учредени. Оттам нататък обаче би трябвало да имаме поради, че тя няма пълномощията на Сотир Цацаров. Тя е административен началник ”,  заяви юристът и евродепутат Радан Кънев пред медията.

   Най-авторитарният вестник в Германия Die Welt към този момент излезе със заглавието " Защо в Източна Европа се опасяват от Кьовеши ”. Немската медия предсказва земетресения по високите етажи в това число и в България. „ Най-вече корумпираните елити в Източна и Средна Европа се притесняват от същинско политическо земетресение след избирането на Кьовеши. На пръв взор този избор наподобява като жест към района, който се счита за недооценен. Та нали Кьовеши е от Източна Европа. Всъщност обаче тя най-вероятно ще пипа с доста по-здрава ръка от всеки западноевропеец, когато става дума за комплицираните оплетености на източноевропейските политици и техните бизнес другари. Просто тъй като от опит добре познава тамошните навици, а и никой не може да я упрекна, че е някаква „ арогантна западноевропейка ", разяснява Die Welt.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР