ЕООД, стачкуват заради ниско заплащане, сигнализират те в редакцията на

...
ЕООД, стачкуват заради ниско заплащане, сигнализират те в редакцията на
Коментари Харесай

Работници в известен завод до Пловдив: Трохи, 800 лева заплата!

ЕООД, стачкуват поради ниско възнаграждение, алармират те в редакцията на Plovdiv24. bg. Хората  упорстват да им бъде нараснало възнаграждението с 10%. 

" Поради неприятния имидж на компанията и честото назначение и уволнение на личен състав, както и неналичието на интерес към работата на българи, се назначават молдовци и украинци на краткотрайна претовареност.  Те обаче работят на доста по-добри условия от старите служащи със стаж над 3 години ", написа още в сигнала.

По думите на чиновници от компанията новите задгранични служащи получават по 1100 лв. чиста заплата + платена квартира от компанията и част от разноските за битовите потребности. А в това време българските служащи получават " трохи “!

" Кой позволи да се подиграват с труда ни? До момента се работи на две смени, като се чака скоро да се мине на трисменен режим на работа. Срещу всичко това българите получаваме смешните 30 лв. от ваучери за храна, като чистото ни възнаграждение е към 800 лв. “.

От синдикатите " Подкрепа “ и КНСБ настояват, че са се пробвали да изградят структури в това дружество, само че към този момент нямат такива. Въпреки това, до единия профсъюз е стигнала информация за сходни проблеми, само че няма по какъв начин да бъде тествано това.  

Колкото и необичайно да е, Фирма " Санмина България “ ЕООД към момента няма български уебсайт с форми за контакт, откри наша инспекция. Седалището на компанията се намира в село Труд. По мотив неналичието на публична страница с контакти за връзка с работодателите Атанас Кръстев от профсъюз " Подкрепа " съобщи, че за жалост има такива всред работодателите, които основават спънки да се комуникира с тях.

Тогава от управлението от София са пристигнали представители и са се срещнали с тогавашния регионален шеф, с цел да бъде разискван казусът, напомни Кръстев. 

Новият притежател на " Осрам " - американската компания " Санмина " даде обещание да усили производството в завода край Пловдив. В предприятието работят малко над 800 души, като договорите им трябваше да бъдат непокътнати от новия притежател. Пловдивското дружество стартира произвеждане през 2017 година след влагане от 25 млн. евро.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР