Еньовденски събор - празник на билките, слънцето и водата, ще

...
Еньовденски събор - празник на билките, слънцето и водата, ще
Коментари Харесай

За единадесети път Еньовденски събор на Старозагорските бани

Еньовденски събор - празник на билките, слънцето и водата, ще събере фенове на лечебните треви в събота, 22 юни, на Старозагорските минерални бани. От 6 до 9 часа уредниците канят гостите на събора дружно да съберат цветя за еньовски венец и да посрещнат слънчевия изгрев.
Гостите, решили да се порадват на прохладата на курортното населено място, ще имат опция да се насладят на фолклорната стратегия още от 9:30 часа. По обяд ще се извие еньовско хоро, а след него програмата ще продължи с фолклорни осъществявания и с показване на музикално-танцовото комбиниране „ Българският дух през вековете „ Ангелски криле “. В селския двор обичайно ще бъдат показани българският обичай и просвета. Неопитните в националните танци ще имат опция да се включат в плануваните уроци за начинаещи.
Гостите ще могат още от сутринта да прегледат букетите с билки и хлебни произведения, приготвени от майсторите от читалищата в региона на Старозагорските бани. Като на всеки събор ще има чаршия на занаятите и щандове за български артикули.
За пътуващите с градския превоз последният рейс ще тръгне от площада в 20 часа.
Организатори на обичайния Еньовденски събор са община Стара Загора, кметството и читалището „ Христо Ботев - 1952 “ на Старозагорски минерални бани и читалищата от прилежащите села Лозен, Сулица, Ново село, Сладък бунар, Елхово, Казанка, Остра могила и Малка Верея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР