Ентусиазмът на премиера Петков контрастира с общественото мнение, а министър-председателят

...
Ентусиазмът на премиера Петков контрастира с общественото мнение, а министър-председателят
Коментари Харесай

Даниел Митов: Премиерът дължи много отговори за това какво се случи в Скопие

Ентусиазмът на премиера Петков контрастира с публичното мнение, а министър-председателят дължи доста отговори, защото въобще не е ясно какво в действителност се случи в Скопие за по огромната част от българската аудитория - отстъпи ли Кирил Петков от българската позиция. Така депутатът от ГЕРБ Даниел Митов разяснява срещата Петков - Ковачевски в Скопие.

На процедура всички партии и участници в КСНС се сплотиха към твърда позиция, която стъпва на Рамковата позиция от 2019, декларацията на Народното събрание и тези документи с отразени в така наречен позиция 5+1. Ако България е отстъпила от това, аз не знам по какъв начин да го окачествя с изключение на като прекрачване на мандата и надали не изменничество ", добави Митов.

Депутатът дефинира като огромен проблем изявленията на Стево Пендаровски, че България на процедура е отменила досегашните си позиции и Кирил Петков е отишъл със напълно нова преговорна рамка.

" Няколко неща ме тормозят. Българският министър председател не употребява експертизата на Министерство на външните работи. Ако я ползваше, може би нямаше да сме очевидци на този вербален хаос в отговорите му. Второ, притеснявам се, че той е в плен на логиката " дайте да пуснем РСМ да договаря, пък след това можем да ги спрем по време на договарянията, в случай че не извършват някои условия. Тази логичност е неосъществима ", сподели още той.

Червените линии са ясни и са свързани с дълбоки исторически и политически натрупвания. Не всички могат да бъдат изчистени, само че можем да стартираме да навлизаме в добросъседските връзки, разказани в контракта, подписан от двете страни, счита Даниел Митов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР