Ентусиастът по овърклок der8auer наскоро се зае да определи каква

...
Ентусиастът по овърклок der8auer наскоро се зае да определи каква
Коментари Харесай

Овърклокър постигна 1000 FPS в Counter-Strike 2 с помощта на течен азот, i9-14900K и RTX 4090

Ентусиастът по овърклок der8auer неотдавна се зае да дефинира каква продуктивност е допустима в Counter-Strike 2 благодарение на авангарден хардуер и рискови способи за изстудяване. За да резервира нещата ненапълно реалистични, той се придържаше към някои базови графични настройки, които може да употребява играч по е-спорт, като да вземем за пример резолюция 1080p.

Използвайки Asus ROG Maximus Z790 Apex Encore, комбиниран с Intel Core i9-14900K и видеокарта NVIDIA GeForce RTX 4090, той съумя да доближи 7,4 GHz на процесора с относителна лекост, употребявайки течен азот за изстудяване.

При 7,4 GHz (с овърклок единствено на P-ядрата) Counter-Strike 2 работеше приблизително с към 950 фрагмента в секунда. Това е повече от близо 800-те фрагмента в секунда при 6 GHz благодарение на течен охладител „ всичко в едно “, тъй че сигурно е прелестно усъвършенстване. За да преодолее бариерата от 1000 FPS обаче, der8auer мина към чип с по-добри параметри и повече благоприятни условия за повишение на продуктивността, който беше разполагаем в лабораторията OC на Asus.

Интересно е, че по-нататъшното овърклокване на процесора не докара до огромни усъвършенствания, защото видеокартата стана слабото място. Повишаването на честотата до 7,8 GHz, да вземем за пример не оказа огромно въздействие върху честотата на фрагментите в играта.

der8auer доближи 8,1 GHz, употребявайки настройката LN2, откакто диагностицира проблем с прегряване на PCIe Gen5 SSD. Добавянето на интензивно изстудяване към устройството в профил казуса.

Течният азот е потвърден инструмент за рисковите овърклокъри, който им разрешава да избутат хардуера надалеч оттатък това, за което е планиран. Уловката, несъмнено е, че достиженията са устойчиви единствено за къс интервал от време заради рискове като кондензация и самите разноски за поддържане на непрекъснато доставяне с LN2.

По-късно по време на сесията Asus съумяха да усилят честотата на един от своите чипове до над 9 GHz, употребявайки течен хелий при извънредно ниската температура от -240°C.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР