Енрико Кардиле ще е новият технически директор на тима на

...
Енрико Кардиле ще е новият технически директор на тима на
Коментари Харесай

Ясен е новият технически директор на Ферари

Енрико Кардиле ще е новият механически шеф на отбора на Ферари във Формула 1, като информацията се появи първо в италианските медии. Докато Матиа Биното ръководеше отбора той изпълняваше и ролята на механически шеф, само че при Фредерик Васьор ще има по-различно разпределение на отговорностите.

Досега Кардиле отговаряше за департамента, който основава и развива шасито на отбора и беше един от основните кандидати за поста механически шеф. Заедно с сътрудниците си Енрико Гуалтиери, Давид Санчес и Енрико Раку, като тримата дават отговор надлежно за задвижващите системи, аеродинамиката и контрола на качеството.

Все още обаче не е ясно какъв тъкмо пост ще заеме Симоне Реста в случай че се завърне от Хаас във Ферари, само че източници, близки до Васьор към този момент подсказаха, че в този случай Реста ще поеме напряко създаването на автомобила за сезон 2024.
 Ферари си откри румънски спонсор Ферари си откри румънски спонсор
Кардиле стартира работа във Ферари в първите години на новия век като стажант в аеродинамичния тунел. От 2005, откакто приключва университета в Пиза, той работи във Ферари. Инженерът се развива в техническия департамент като през 2017 оглави екипа за основаването на автомобила за идващия сезон, по-късно Биното го назначи за началник на аеродинамиката, а от началото на 2021 Кардиле дава отговор за цялото шаси.
 Не пуснали Ферари на среща на производителите на мотори Не пуснали Ферари на среща на производителите на мотори
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР